Voor de zomervakantie mochten we alweer trainen en de jeugd mocht op de training ook al weer wedstrijdjes tegen elkaar spelen. Inmiddels zijn de richtlijnen verruimd en mogen alle teams weer reguliere wedstrijden spelen, de kleedkamers mogen weer gebruikt en de kantine mag weer open. 

Maar zoals we allemaal weten is het virus niet weg en zijn er nog steeds belangrijke richtlijnen van toepassing om het virus onder controle te houden. Bij ZKC’19 houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM en de daarop gebaseerde richtlijnen van de Drentse gemeenten en sportinstanties zoals NOC*NSF en het KNKV. Op grond van die richtlijnen hebben we onze maatregelen genomen en die willen we in dit protocol met jullie delen.

Bekijk hier de laatste versie onze maatregelen     

We stellen ook de kantine weer open en moeten daardoor ook voldoen aan de richtlijnen specifiek voor de horeca. De richtlijnen voor de horeca bepalen dat er vooraf een gezondheidscheck moet plaatsvinden en dat gasten geregistreerd dienen te worden. Wij doen dit door middel van een app. Op meerdere plaatsen kan een gast een QR code scannen en wordt dan vervolgens geleid naar een app om daar de check te doen en zijn gegevens achter te laten. Voor de goede orde: de app is volledig privacy proof en de gegevens kunnen alleen worden opgevraagd door de GGD. Maar voor alle gasten, zorg ervoor dat je je mobiel bij je hebt.