Fel strijdend ZKC’19 3 wint van AVO 3: 17-12 (rust: 10-7)

ZKC 3 stijgt naar 2e plaats in reserve 2e klasse A

Zuidwolde (Dr.) – De eerste wedstrijd in 2019 ging voor ZKC’19 3 tegen titelkandidaat AVO 3, een ploeg met o.a. ex-international Rianne Echten én enkele andere oud eerste spelers van zowel Asko als VDW-OLS in de gelederen.

ZKC 3 kon dus rekenen op een sterke tegenstander en het tactisch plan was tijdens het kerstreces gesmeed. Vrijdagavond op de training werd alles nog even goed doorgenomen en zo konden we zondag 13 januari ‘los’ in onze eigen Wessels Boerhal.

We begonnen met Adriaan Dusée, Carel Funke, Manouk Kuiper en Janice Rijstenberg in de 1e aanval. De verdediging bestond uit Bart Jan Berghuis, Remko Wemmenhove, Karyn Feenstra en Karin Benning. Op de bank zaten Bart van der Sleen, Mark v.d. Hof, Dominique Traanman en Marlies Berghuis. Nadine Kuiper was helaas afwezig.

We hadden er zin in, getuige twee snelle ZKC-goals. Manouk Kuiper benutte een vrije bal en Carel Funke verzilverde een kleine kans. Al snel was te zien dat Adriaan Dusée zich steunend profileerde en de gehele wedstrijd veel rebounds won. AVO scoorde direct: 2-1. Er ontspon zich een mooi schouwspel. Twee fel strijdende ploegen, stevige duels, sportief en een goede scheidsrechter (de heer Bruins) uit Emmeloord.

ZKC 3 liet zien waar het vandaag voor ging: ‘de volle winst’.  Remko Wemmenhove en Adriaan Dusée schoten ‘het Derde’ van afstand naar 4-1. Na 4-2 was de hardwerkende Bart Jan Berghuis productief, twee fraaie goals van hem lieten de aanhang juichen: 6-2 na zo’n 12 minuten spelen. Na een time-out zette AVO nadrukkelijk de sterke dames in de punt van de aanval. Zeker Rianne Echten liet met gave acties haar topklasse zien, twee doorbraken van haar brachten AVO 3 naar 6-4, direct ook gevolgd door 6-5.

De Zuidwoldigers, die als een sterk collectief opereerden, lieten zich niet afleiden. Bart Jan Berghuis en Carel Funke scoorden 8-5. Inmiddels was Dominique Traanman in het veld gekomen voor Karyn Feenstra (die hard ten val kwam en last kreeg van haar nek en schouders). Daar waar AVO 3 bleef aandringen, daar kon ZKC 3 steeds op de juiste momenten scoren. Na 8-6 liep de ZKC-ploeg eindelijk verder uit naar 10-6 (Remko Wemmenhove tweemaal: afstand en strafworp, geforceerd door Bart Jan Berghuis). De ruststand werd door de Assenaren bepaald op 10-7.

In de rust was het ff uithijgen geblazen na de fanatieke 1e helft. We waren erg tevreden en spraken af ook de 2e helft vol gas door te gaan. AVO heropende de score vanaf de stip: 10-8, waarna ZKC’19 rap weer zorgde voor een vierpuntsmarge: 12-8 (Remko Wemmenhove en Karin Benning van middelafstand). Daarna belandde ZKC 3 in een dipje, AVO gaf meer gas, wisselde wat en begon te scoren. Bij ons was het looptempo in die fase te laag. Het was opeens weer een wedstrijd: 12-11. Maar ZKC’19 bleef goed rebounden, waardoor de doelpunten toch weer vielen. Achtereenvolgens Remko Wemmenhove (strafworp van de ingevallen Marlies Berghuis), Carel Funke (afstand), Adriaan Dusée (strafworp Manouk Kuiper) en Remko Wemmenhove (afstand) leidden de overwinning in: 16-11.

In de slotfase loste Bart van der Sleen Carle Funke af. ZKC’19 kon freewheelend de laatste minuten uitspelen. Het slotaccoord was voor Adriaan Dusée, vanaf 2,50 meter liet hij de eindstand uitkomen op 17-12.

Een fraaie winst derhalve. Hiermee stijgt ZKC’19 3 naar de voorlopig 2e plaats in de reserve 2e klasse A. De verschillen zijn nog klein tussen de teams in de poule, maar vooralsnog zijn we zeer tevreden met 6 punten uit 5 duels. Volgende week genieten we van een vrij weekend en dan treden we zondag 27 januari weer aan. Wederom in Zuidwolde, 12.50 uur tegen Nic. 4 uit Groningen. Tot dan!