Zaterdag 1 december 2018

Op de late zaterdagavond stond voor ZKC 3 de tweede wedstrijd van het zaalseizoen op het programma. Uit de 1e wedstrijd waren geen punten gehaald, dus het 3e was vastbesloten om vandaag de punten wel te pakken. Uit de vorige wedstrijd van Quick (22-19 tegen Wez Handich) bleek dat dit een ploeg was die zeker niet onderschat moest worden.

Vrijdagavond werd er goed getraind en daarom stond er zaterdagavond om 20:20 een goed voorbereid 3e aan het begin van de wedstrijd. Opstelling: Bart, Carel, Karin en Manouk in de aanval en Remko, Bart-Jan, Nadine en Janice in de verdediging. Aan de kant zaten Do, Mark en Adriaan.

ZKC opende de score door een kans achter de korf van Manouk. Helaas duurde het even voor het 2e doelpunt kwam, maar door sterk te verdedigen kon ZKC toch de 2-0 maken dankzij een doorloopbal van Carel. Na de 3-1 kwam Adriaan erin voor Bart om de aanval een nieuwe boost te geven. Dit werkte gelijk, want de 4-1 werd gemaakt door Adriaan. Door een afstandsschot van Remko kon ZKC met een voorsprong van 3 punten de kleedkamers in. (7-4)

In de rust werd benoemd dat we tevreden konden zijn over de sterke verdediging. Dit moest doorgezet worden in de tweede helft. Nu alleen nog scherper worden in de afronding.

De rood-zwarten bleken dit advies gelijk op te pakken, want de stand werd naar 8-4 (Remko), 9-4 (Carel) en 10-4 (Karin) gebracht. Door een paar fouten van ZKC en een goeie wissel aan de kant van Quick, konden de groen-witten toch nog terug komen op 2 punten (12-10). De slotfase werd onnodig spannend gemaakt, maar gelukkig bleef het 3e rustig en konden ze de wedstrijd slim uitspelen.

De wedstrijd eindigde in 15-12. Door vooral sterk te verdedigen kon ZKC de 1e 2 punten binnen halen. Op naar volgende week, waar Hoogkerk op ons wacht!