Zaterdag 24 november 2018

Vertrek 8.30 uur.. iedereen was op tijd! Goed begin, halve werk?

We waren mooi op tijd in de hal in Hoogkerk. Na een goede warming-up begonnen we onder de goede leiding van scheidsrechter Gerjan Gorter. Hoogkerk heeft een goed team. Grote, sterke speelsters. De jongens waren wat kleiner maar best snel.

Na 1-0 kwamen we snel weer gelijk (strafworp Dyanne). 1-1. We moesten even wennen aan de tegenstanders, maar bleven rustig en gingen de rust in met 3-3. Scores van Dyanne en Cillia.

Coach was heel tevreden en benadrukte nog het moeilijk maken (handen/armen gebruiken) en sneller omschakelen. Dat laatste deden Koen en Carlien heel goed.

We schoten na de rust uit de startblokken en scoorden vijf keer in het derde kwart. Vooral Anouk en Dyanne wisten elkaar goed te vinden. Dyanne scoorde nog drie keer en ook Cillia en Anouk. Na de laatste wissel werden we een beetje nerveus en druk, maar gelukkig had Hoogkerk daar ook last van :-). Carlien scoorde als laatste een strafworp en Hoogkerk scoorde ook nog een paar keer achter elkaar. Het werd bijna nog spannend.

We hebben allemaal goed gewerkt. Ook de nodige ballen ‘er tussenuit’ gepakt. Indy en Marit meerdere malen. En Ilan was heel goed en oplettend aan de lijn. Carlien was vandaag heel goed, ze had een hele grote, sterke dame, maar met Carlijn als back-up wisten ze haar de tweede helft van het scoren af te houden. Eindstand 8-10 !

De eerste punten zijn binnen, volgende week uit naar Elim.