ZKC’19 laat kans op kampioenschap in Groningen liggen

Onder zeer warme omstandigheden slaagde de hoofdmacht van Zkc’19 1 er niet in de punten uit Groningen mee te nemen. Achteraf bleek dat concurrent OKO/Bies 1 ook had verloren, waardoor het verschil 3 punten blijft en de kampioenskansen nagenoeg verkeken zijn.

Al vanaf de openingsfase werd duidelijk dat beide teams last hadden van de warmte. In een laag tempo werd er naar kansen gezocht. In die beginfase wist ZKC’19 slechts één keer een voorsprong te nemen. Tot 7-7 werd het verschil tussen beide teams niet groter dan 1 punt. Bij ZKC’19 kwam iedereen tot kansen en tot goals: Marlieke Krikken tweemaal, Anouk Spijker, Maikel Vos, Nick ten Kate, Lotte van Middelaar en Frank Liebe. Laatste genoemde speelde op de plaats van de zieke Kristian Krikken.

Vanaf dat moment was het Club Brothers dat met twee rake afstandtreffers een gat van twee punten wist te maken. Na de aansluitingstreffer van Maikel Vos en de 10-8 van de Groningers repareerde ZKC’19 vlak voor rust nog het verschil door treffers van Frank Liebe en Marlieke Krikken. Dit bracht de ruststand op 10-10.

In de rust werd verteld door Bert de Jong dat we meer energie moesten leveren. Niet alleen wij, maar ook zij hadden last van de hitte. Verdedigend moesten we het beter dicht houden, en daarna zouden de ballen in de aanval vanzelf vallen.

De eerste 10 minuten na rust leek het dat de Zuidwoldigers het initiatief naar zich toe konden trekken. Met treffers van Maikel Vos, Marlies Berghuis en Anouk Spijker werd de stand op 12-13 gebracht. Afstand kon er echter niet genomen worden en met name door afstandtreffers bleven de Groningers in de wedstrijd. In deze fase werden Lennart Menger en Elske Oord nog ingebracht om meer aanvallende impulsen te brengen. Tot 15-15 bleven beide ploegen bij elkaar (treffers van Marlieke Krikken en Maikel Vos). Club Brothers voelde dat er wat te halen viel en zette nog eens aan. Bij 18-16 leek de buit binnen. Met de laatste energie perste ZKC’19  er nog een slotoffensief uit en door afstandtreffers van Marlieke Krikken en Lotte van Middelaar ging de laatste minuut in. Het eerste schot was daarna gelijk raak, 19-18 waardoor ZKC’19  snel tot schot moest komen en de bal verloor. In de laatste seconde werd het nog 20-18.

Zondag 13 mei zal ZKC’19  de competitie hervatten na een korte vakantie. Deze wedstrijd zal gespeeld worden tegen Sios uit Wolvega.