ZKC’19 3 wint met ruime cijfers van Rodenburg 3

Zondag 15 april 2018. Op een mooie zondag stond een incompleet 3e klaar om te korfballen. De voorbereidingen waren verre van ideaal. Liza (cascaderun), Bianca (vakantie), Do (concert), Linda en Janice (knieblessures) konden allemaal niet spelen. Gelukkig hebben wij dit kunnen oplossen en kon de wedstrijd met 8 spelers beginnen.

Rodenburg is een bekende tegenstander en moest niet onderschat worden. In de najaarscompetitie was er net gewonnen met 13-12 door de rood-zwarten. Dit werd ook benadrukt voor de wedstrijd, want als we zoals vorige week zouden spelen (19-19 tegen Olympia), zouden we hier niet gaan winnen. Felheid en scherpte waren de benodigde ingrediënten voor deze wedstrijd.

De wedstrijd begon al snel goed. Manouk en Elske, die de eerste aanval vormden met Remko en Erwin, opende de score. Het andere vak met Lina, Janita, Carel en Mark, volgden: 3-0. Het eerste doelpunt van Rodenburg kwam door een strafworp te benutten. Dit maakte ZKC niet uit, want ze waren spat zuiver. Door twee doelpunten van Lina en tweemaal Remko werd de stand naar 7-1 gebracht. De aanvallen waren goed opgezet, maar er ontbrak wat rust. Sommige aanvallen waren chaotisch waardoor er snel balverlies was. Toch bleven de Zuidwoldigers scherp van afstand. De stand werd naar 16-4 gebracht door Erwin, Lina, Elske, Janita en Carel.

Ook na rust bleken de Zuidwoldigers oppermachtig. Erwin bleek uiterst scherp uit de kleedkamer te zijn gekomen, want hij scoorde gelijk de 17-4 en 18-4. Jorieke kwam in het veld voor Manouk, die vervolgens de plek verving voor Lina in het andere vak. De aanvallen bleven goed en door veel doorbewegen, konden er veel schoten genomen worden. Ook verdedigend stond het muurvast. Rodenburg bracht hun beste dame in het veld, maar dit kon de ploeg uit Leek niet meer helpen. Als antwoord hierop, brachten wij natuurlijk onze beste heer in: Evert Krikken. Ondertussen stond het 25-6.

Maar ZKC was nog lang niet klaar. De doelpunten bleven maar komen Na 69 minuten wist Jorieke nog een doelpunt te maken en dat was de eindstand: 35-7. ZKC’19 was de terechte winnaar in deze pot. Door deze onverwachts grote uitslag en het gelijkspel tussen TFS en Wêz Handich staat ZKC’19 3 nu 3 punten los. Tot volgende week in Groningen waar Club Brothers staat te wachten op ons.

Scores van: Elske (8x), Remko (7x), Carel (6x), Lina (4x), Erwin (4x), Manouk (2x), Janita (2x), Jorieke (1x), Mark (1x)