ZKC'19 wint in slotseconden.

Op een zonnige zondag trok de ZKC'19 hoofdmacht af naar Twijzel voor een korfbalwedstrijd tegen Olympia. Waar de Zuidwoldigers vaker op achterstand hebben gestaan en zelfs vijf minuten voor tijd nog met twee doelpunten, wisten zij toch te winnen met een stand van 18-19.

Het eerste doelpunt kwam van Olympia, waardoor de Zuidwoldigers al snel tegen een achterstand aanliepen. Deze achterstand werd door Olympia verder uitgebouwd tot een stand van 4-2. Remko Wemmenhove die in het veld kwam voor Kristian Krikken die een lichte blessure opliep, zorgde voor stabiliteit in het vak. De Zuidwoldigers wisten zich met vier goals op rij voor korte tijd te herpakken en de stand om te buigen in een 4-6 voorsprong. Olympia wist vooral veel te scoren uit afstandschoten door te weinig druk in het voorveld. Beide ploegen gingen de rust in bij een stand van 12-9.

Na de rust was het vooral de K.J. van Dijk equipe die het voortouw nam. Door zorgvuldiger te verdedigen en te zoeken naar betere kansen wist de ploeg van Bert de Jong de achterstand terug te brengen tot 14-14. Bij een stand van 15-15 bracht Bert de Jong, Elske Oord in het veld voor Lotte van Middelaar. Goeie schoten en rebounds brachten Olympia op een voorsprong van 18-15. Bij deze achterstand betrad Mark Kleine het veld voor Nick ten Kate en lokte meteen een strafworp uit die door Maikel Vos benut werd.

Olympia wist de slotfase van de wedstrijd niet goed uit te spelen. Schoten zonder rebound zorgden voor veel onderscheppingen en kansen voor de Zuidwoldigers. Waar ZKC'19 vijf minuten voor het einde van de wedstrijd nog tegen een achterstand van 18-16 aankeek, wisten zij toch de wedstrijd door goed uitgespeelde kansen naar zich toe te trekken. De wedstrijd, onder leiding van de heer Vissia, eindigde in een stand van 18-19, waardoor de Zuidwoldigers de twee punten mee naar Zuidwolde konden nemen.

Aanstaande zondag (15 april) treden de Zuidwoldigers aan tegen een oude bekende: Rodenburg. Er zal een beter spel op de mat moeten worden gelegd om ook deze wedstrijd te winnen.

Doelpuntenmakers: Maikel Vos 6 doelpunten, Lotte van Middelaar 2 doelpunten, Marlieke Krikken 4 doelpunten, Remko Wemmenhove 1 doelpunt, Marlies Berghuis 2 doelpunten en Kristian Krikken 4 doelpunten.