ZKC’19 trekt aan het kortste eind in eerste wedstrijd op het veld

Zuidwolde – Een vooraf beladen wedstrijd tussen de nummer 1, OKO/Bies uit Opende, en nummer 2, ZKC’19 uit Zuidwolde, bleek de hele wedstrijd een spannende strijd te zijn om de koppositie in de 2de klasse A. OKO dat 1 punt voorsprong had op de Zuidwoldigers, probeerden met keiharde strijd hun positie op de ranglijst veilig te stellen en zo bleek uiteindelijk met succes. Eindstand: 20-22.

Waar ZKC’19 het de vorige keer in de openingsfase van de wedstrijd verloor tegen OKO, was het nu de ploeg uit Zuidwolde die de touwtjes in het begin in handen nam. De Rood-Zwarten schoten beter, oogden gretiger en kwamen in de beginfase ook steeds op voorsprong. 1-0, 3-1, 4,2, 6-3, door onder andere doelpunten van Lotte van Middelaar en Marlieke Krikken.

Tot aan de rust volgde een spannende fase waarin beide ploegen de korf gemakkelijk wisten te vinden, een hoge score was het gevolg in de rust: 14-13. Doelpunten van de Zuidwoldigers kwamen onder andere van: Marlies Berghuis, Maikel Vos en Kristian Krikken.

In de rust wees coach Bert de Jong de ploeg erop dat zij zich aan de gemaakte afspraken moest nakomen, er moest met meer controle worden verdedigd om OKO af te stoppen in hun scoringsdrift.

Na de rust bleken beide ploegen verdedigend een beter plan te hebben, in de zones rondom de korf werd minder weggeven, dus moesten beide ploegen de kansen van grotere afstand nemen ten opzichte van de eerste helft. De zo nu en dan ongelukkig fluitende scheidsrechter, zorgde in deze fase bij beide kanten voor veel frustraties. Zowel ZKC’19 als OKO hadden steeds moeite met het koude weer en de dus koude spieren, om genoeg kracht mee te geven aan hun schoten. Mede door de weersomstandigheden en de oplopende frustraties in het veld gingen de Zuidwoldigers hun eigen spel steeds verder loslaten. Waar ZKC’19 in de eerste helft de korf 14 keer wist te vinden, was dit in de tweede helft nog maar 6 keer het geval. Tot aan 20-20 in de tweede helft ging het gelijk op, de Rood-Zwarten wisten in die fase onder andere te scoren door doelpunten van Marlieke, Lotte en Maikel. In de eindfase was de uitspelende ploeg het meest gelukkig, enkele beslissingen vielen hun kant op en ze leken beter om te gaan met de oplopende spanningen.

Een tegenvaller voor de ploeg uit Zuidwolde die de titelkansen nu behoorlijk ziet slinken. Dit veldseizoen zal alles gewonnen moeten worden om de koploper in te halen en dan nog kans te maken op het kampioenschap. Volgende week gaat het vlaggenschip van ZKC’19 naar Twijzel waar de Olympia wacht, een bekende tegenstander voor de Rood-Zwarten.