ZKC nam het op tegen hekkensluiter Oranje Zwart. Ondanks dat ze bijna onderaan staan, mag ZKC Oranje Zwart niet onderschatten. Want de club uit Zuidwolde moet winnen om kampioen te worden.

De wedstrijd begon goed door meteen twee doelpunten van Daniel. Oranje Zwart maakte nog de 3-2, maar daarna was ZKC niet te stoppen. ZKC liep al snel uit tot 10-2 met doelpunten van Tom, Elske, Eva, Naomi, Daniel en Suzan. Maar ZKC kon het tempo niet vast houden, waardoor Oranje Zwart weer bij kon scoren tot een stand van 15-8. Met het afstandsschot van Tom gaan de clubs de kleedkamers in. Rust: 16-8

Ondanks de grote voorsprong was trainer Remco nog niet helemaal tevreden. Het slechte verdedigen van ZKC in de slotfase van de 1e helft mocht niet zo doorgaan of Oranje Zwart kon weer langszij komen.

Het begin van de 2e helft begon niet goed en ZKC liet meteen twee doelpunten door. Gelukkig waren Tom en Daniel op schot waardoor ZKC weer rustig begon uit te lopen tot 19-12. Door doelpunten van Elske, Brûn en Hessel werd de score nog maar is verhoogd tot 24-12. De dertig doelpunten komen steeds maar dichter en dichterbij. Na doelpunten van Leon en Tom werd het 27-13. Het 28e en 29e doelpunt werden gemaakt door Tom en invaller Yvar.

Vanaf toen werd het de vraag wie dan eindelijk het dertigste doelpunt zou maken. Dat doelpunt kwam op naam van Hessel na een kleine kans. Na de 30-13 gaat ZKC slordige foutjes maken en komt het niet meer tot scoren. Nu kan de ploeg zich klaar maken voor 10 maart. De kampioenswedstrijd tegen Rood-Wit. Eindstand: 30- 13