Koploper ZKC’19 3 blijft winnen  11-18 (rust: 6-9)

Buitenpost - In sporthal De Houtmoune in Buitenpost traden we op zondag 28 januari 2018 aan tegen Olympia 2, de nummer zeven van de ranglijst. Het was vandaag een hele puzzel om de seniorenteams goed bezet te krijgen. Naast diverse blessures moesten ook alle seniorenteams een uitwedstrijd spelen. Bij koploper ZKC 3 ontbraken Erwin Venema (blessure), Janita Krikken, Dominique Traanman (beide met ZKC 2 mee) en Liza Zuidema (vakantie). Ook waren Linda Venemann en Carel Funke niet beschikbaar vandaag. Evert
Krikken (bijna hersteld van blessure) was uiteraard weer onze coach vandaag. Een hele puzzel qua teamsamenstelling vandaag bij ZKC’19 3, met als doel om geen puntverlies te lijden.

De top-invallers Hessel Kruit (A1), Elske Oord (A1) en Maarten Feenstra, startten in de basis. Op de bank zaten Tom Rijstenberg (A1) en Jorieke Zwiers (ZKC 4). Rosalie van Egten, Janice Rijstenberg, Maarten Feenstra en Remko Wemmenhove begonnen in de verdediging. De eerste ZKC-aanval bestond uit Mark Kleine, Hessel Kruit, Bianca van Elp en Elske Oord. Elske Oord liet direct haar waarde zien: 0-1. Daarna ontspon zich in de eerste helft een fysiek duel. Na 1-2 door aan afstandsgoal van Remko Wemmenhove, nam Olympia brutaal het initiatief: 3-2. We gingen teveel mee in het gehaaste spel van de Twijzelers. De aanvallen van ZKC 3 waren te gehaast, waardoor we geen afstand konden nemen van de hardwerkende Friezen.

Hessel Kruit scoorde van ver de 3-3, maar het was meteen weer Olympia dat vanaf de strafworpstip raakschoot: 4-3. Tot 6-6 ging het gelijk op, waarbij ZKC’19 zich regelmatig verbaasde over de arbitrale keuzes. Maar daar moet je niet afhankelijk van zijn, je moet zelf goed spelen. Dat hielden we in ons achterhoofd. Tussendoor scoorden: Maarten Feenstra (kleine kans), Bianca van Elp en Remko Wemmenhove (afstand). Na 6-6 pakten we via onze youngsters Elske Oord en Hessel Kruit onze eerste tweepuntsmarge: 6-8. Mark Kleine stond weer als een kei te rebounden vandaag. Rosalie van Egten schoot ZKC naar 6-9 vlak voor rust.

In de rust bleek de ZKC-ploeg niet tevreden. Zo zette Evert Krikken met goede tips de ploeg weer op de rails. De tweede helft was prima. De taken werden beter uitgevoerd. En er was meer rust in de aanvalsopzet.

In de 2e helft besliste ZKC 3 het eigenlijk direct en schoot snel door naar 7-15. Het was een goede fase met sterk spel en goede doelpunten (Elske Oord 2x, Bianca van Elp 1x en Remko Wemmenhove 3x, allen van afstand). Jorieke Zwiers begon de 2e helft op de plek van de grieperige Janice Rijstenberg. Op 7-15 was de wedstrijd gespeeld en beide ploegen gingen wisselen. Tom Rijstenberg kwam er bij ons in voor Maarten Feenstra. ZKC’19 scoorde nog driemaal (Bianca van Elp, een mooie one-hander van Tom Rijstenberg
en Rosalie van Egten). In de slotfase bracht Olympia wel heel erg jonge spelers in, maar een ervan was zuiver. Hij schoot nog tweemaal raak. Eindstand: 11-18.

ZKC 3 is tevreden over vandaag. Zeker de inbreng van diverse spelers uit andere teams, laat zien dat ZKC over de breedte sterk is. Volgende week zondag 4 februari gaan wij om 13.00 uur thuis spelen tegen SIOS 2. Een jonge ploeg waar wij het destijds 1 helft moeilijk mee hadden. We zullen dus weer vol aan de bak moeten.

Tot zondag in de sporthal van Zuidwolde.