ZKC’19 overklast Kinea.

Op zondag 7 januari vond de eerste wedstrijd na de winterstop weer plaats in de Wesselsboerhal. De nummer 4 van de ranglijst, Kinea, wist het de ploeg van Bert de Jong de laatste wedstrijd op het veld aardig lastig te maken. Vooraf wisten de Zuidwoldigers dan ook dat de winst hen niet aan zou komen waaien. Er waren enkele wijzigingen aan de kant van de ploeg uit Zuidwolde. Zo speelde Anouk Spijker in plaats van de herstellende Jolein Ubels en Lotte Stougie voor de geblesseerde Marlies Berghuis.

Voor de wedstrijd miste er scherpte bij ZKC’19, echter werd de ploeg in de bespreking voorafgaand aan de wedstrijd op scherp gezet. Dit resulteerde in veel doelpunten in de warming-up. Dit geeft echter nooit zekerheid dat de doelpunten ook in de wedstrijd zo gemakkelijk zouden vallen.

De thuisploeg kwam middels een uitgelokte vrije bal door Kristian Krikken op voorsprong. Kinea wist daarentegen snel weer aan te haken, stand 1-1. De ZKC’ers wisten door een scherp schietende Marlieke Krikken en Maikel Vos snel uit te lopen naar een stand van 10-3, waarmee ZKC’19 scherp aan de wedstrijd begon. Het gat van 7 doelpunten werd gehandhaafd tot een stand van 14-7, nadien de Knipers terugkwamen tot 14-10. De ZKC’ers wisten het goede spel gelukkig weer op te pakken. Door 4 doelpunten van afstand van onder andere Lotte van Middelaar en een goed spelende Anouk Spijker kwam de stand op 18-10, waarna beide ploegen nog 1 maal wisten te scoren.

In de rust wees trainer/coach Bert de Jong op het feit dat de ploeg uit Zuidwolde moest blijven strijden voor de winst. Kinea zou in de thuishaven van de ZKC’ers de punten niet mee naar huis nemen. Scherpte in het scoren en een stabiele verdediging moesten ervoor gaan zorgen dat de stand nog verder uit zou lopen in het voordeel van de Zuidwoldigers.

In het begin van de tweede helft leek het erop dat de ploeg uit Zuidwolde de scherpte direct weer te pakken had. Een mooi afstand schot van de topscoorder van de wedstrijd Maikel Vos (13 goals) zorgde voor een stand van 20-11. De K.J. van Dijk equipe leek na dit doelpunt op rozen te zitten, maar werd binnen mum van tijd weer met beide benen op de grond gezet. De ploeg uit de Knipe wist maar liefst 5 keer op rij te scoren door gemiste concentratie aan de kant van de ZKC’ers. Stand: 20-16.

Zo snel na rust dat de scherpte verdwenen was, zo snel was die scherpte er ook weer. ZKC’19 wist het gat in de korf na een periode van wat slechter spel weer te vinden. Stabiele rebounds in beide vakken door Nick ten Kate en Dion Scholing zorgden ervoor dat de K.J. van Dijk formatie vaak kon aanleggen voor het schot en daarmee uit kon lopen tot een gat van 11 goals. Stand: 28-17. Bij een stand van 28-19 in het voordeel van de Zuidwoldigers vonden er 2 wissels plaats. Lotte Stougie verliet het veld voor Lina IJmker en Anouk Spijker verliet het veld voor Danique Jonkman. Daar waar Kinea het scoren 10 minuten voor tijd leek opgegeven te hebben, scoorden de ZKC’ers nog 5 maal en wisten daarmee de wedstrijd op slot te gooien. Eindstand: 36-24.

De Zuidwoldigers mogen met opgeheven hoofd terugkijken naar deze wedstrijd. Het was een wedstrijd waar met scherp geschoten werd gedurende de wedstrijd, vooral op de momenten dat Kinea terug wist te komen. Aanstaande zaterdag staat de volgende wedstrijd op het programma. De ploeg uit Zuidwolde mag het dan gaan opnemen tegen de nummer 3 van de competitie, de ploeg uit Wijckel (Friesland): DTG.