Zuidwolde: We tellen 7 januari 2018. Het kalenderjaar is voorbij, het seizoen op 1 wedstrijd na op de helft. Tijd om te kijken hoe het ervoor staat met de reserves, opgebouwd door de oliebollen, kerstdiners en wel of niet alcoholische versnaperingen. Na een periode van minimale fysieke inspanningen, behalve misschien de wintersport van Carel, zou vandaag moeten blijken hoe het 3 e team van ZKC’19 het kerstreces was doorgekomen. De uitdaging van deze dag loog er niet om. TFS 2 (Drachtstercompagnie) waren de bezoekers. Een tegenstander waar de degens de laatste jaren menigmaal mee zijn gekruist en telkens in het voordeel van de roodzwarten beslecht. Echter, zoals in de bezielende bewoordingen van coach Evert te horen viel, geen ruimte voor onderschatting. Resultaten in het verleden bieden geen…… nou ja, we weten het wel. TFS 2 weet elke wedstrijd rond, of meer dan 20 doelpunten te maken. In het licht van komende wedstijd tegen DTG 2, de enige wedstrijd verloren dit seizoen, was het dus zaak om vandaag een lekkere pot op de mat te leggen en vertrouwen te tanken richting volgende week. Aan de voorbereidingen konden geen garanties worden onttrokken. Vanwege blessures, algemene
gezondheidsmalaise en, wederom, de wintersport van Carel, waren er veel afwezigen en was de vrijdagtraining allesbehalve ideaal. Aan de zeer goed voorbereide speech van Evert kon het in ieder geval niet liggen.

Met duidelijke doelstellingen en opdrachten werden de spelers losgelaten in het veld. Wel met een gewijzigde opstelling. Het ene vak, met Remko, Erwin en Rosalie, werd gecomplementeerd door Linda die een welkome aanvulling blijkt te zijn. Ze bracht zowel de 1 als 2-0 op het bord. Het 2 e vak bestond uit Liza, Janita, Mark en jawel, Bart-Jan. De
gelegenheidspinchhitter eiste de laatse, mannelijke, basisplaats op mede door blessureleed en, wederom, de wintersport van Carel. Het was een taaie wedstrijd. Aan niets was te merken dat de feestdagen de scherpte van de zuidwoldigers had aangetast. Het was nog steeds als vanouds. Verdedigend wordt dan bedoeld. Alhoewel ZKC’19 de gehele
wedstrijd de bovenliggende partij was kon dit niet zozeer op het scorebord tot uiting worden gebracht. De tegenstander speelde hoog tempo maar kon door de defensie in toom worden gehouden. De achilleshiel was vandaag de aanval. Het 1e aanvalsvak wist zich, vooral door veel ruime afstandsschoten van ook vooral de dames, verzekerd van vele doelpogingen. Het 2 e aanvalsvak had het iets lastiger. Na een wat onrustig begin herpakte dit vak zich maar was, ondanks verzorgd spel, niet gelukkig in de afronding. Het duurde echt enorm lang voordat er echt een deuk in het scoreverloop was geschoten maar uiteindelijk wist ZKC na zo’n 20 minuten de basis te leggen voor de uiteindelijke overwinning. Met een stand van 8-3 werd er gerust.

In de rust werden tips en trics gedeeld en even de puntjes op de i gezet.Ondanks het spel en de stand was de overwinning nog niet binnen. Vooral aanvallend wat meer flair en zorgvuldiger de kansen uitspelen. Maar vooral: AFRONDEN.

De  2e helft was eigenlijk en kopie van de 1 e . De marge bleef gehandhaafd en het spel vertoonde dezelfde kenmerken. ZKC had het betere van het spel maar kon gewoon niet echt doordrukken. Om toch wat meer dreiging en frivoliteit te brengen werd Carel gebracht voor Erwin en niet veel later Janice en Bianca voor Liza en Janita. Het mocht geen verschil meer maken. Er werden meer dan genoeg kansen gecreeerd maar de bal wilde gewoon te moeilijk door de korf. Door alles of niets schotpogingen wist TFS de achterstand nog iets te verkleinen. Bij een stand van 12-9 floot scheidsrechter Bron af waarmee ZKC’19 voldeed aan de doelstelling.

Echter, de volgende wedstrijd zal er scherper afgerond moeten worden om daar, mede titelkandidaat DTG2, de punten afhandig te maken.