In het Sinterklaasweekend mocht het eerste team van ZKC’19 aantreden tegen Sios uit Wolvega. De thuisclub staat op de 7 e plaats met 2 punten. Op papier een “makje” dus voor
ZKC’19, dat nog geen puntje heeft laten vallen dit zaalseizoen.

De K.J. van Dijk en J. van Dijk formatie, opende de score door Marlieke Krikken, die samen met Jolein Ubels, Dion Scholing en Kristian Krikken in de eerste aanval speelde. De score werd snel uitgebreid door de Zuidwoldigers. Als snel stonden zij op een 3-0 voorsprong. Sios probeerde iets terug te doen, en scoorde 2x van afstand. Wat de stand op 2-3 bracht. De tweede aanval van ZKC’19 bestaande uit, Maikel Vos, Nick ten Kate, Marlies Berghuis en Lotte van Middelaar zette er een stapje bij, met effect. Door goed te spelen en te kijken waar de ruimte lag konden zij de score uitbreiden. Met doelpunten van Lotte van Middelaar, Marlies Berghuis en Jolein Ubels keken de rood-zwarten tegen een ruime voorsprong van 2-10 aan. Sios probeerde wat terug te doen, door vooral hard het spel in te gaan. De scheidsrechter Turk liet veel toe waardoor er aan beide kanten geblesseerde dames het veld moesten verlaten. Bij ZKC’19 kwam hierdoor Anouk Spijker in het veld voor Marlieke Krikken. De ruststand werd door Kristian Krikken op 6-15 gezet.

In de rust kon het team tevreden zijn. Bert de Jong (trainer/coach) was blij met het goede spel wat zijn team neer had gezet, maar we moesten er vol voor blijven gaan. Sios was erop gebrand om vandaag van ons te gaan winnen.

De tweede helft werd goed geopend door ZKC’19, Dion Scholing versierde een strafworp die koelbloedig werd afgemaakt door Kristian Krikken. Vanaf dat moment ging het bergafwaarts met ZKC’19. Aanvallen liepen niet zoals in de eerste helft. Rebound werden niet gepakt, er werd te weinig doorbewogen en vooral werden de schoten niet afgemaakt. Dat was wel anders aan de andere kant, Sios knokte zichzelf terug in de wedstrijd door maar liefst 4x achter elkaar te scoren. 10-16. Gelukkig wisten Lotte van Middelaar en Kristian Krikken de korf nog een beetje te vinden en bereiden de voorsprong uit naar 11-18. ZKC’19 bracht Frank Liebe in het veld voor Nick ten Kate, Willem-Jan Wemmenhove nam de plaats in van Maikel Vos. En ook Lina Ijmker mocht haar waarden laten zien in plaats van Marlies Berghuis. De voorsprong die ZKC’19 in de eerste helft had opgebouwd kwam niet meer in gevaar. Wie anders dan Kristian Krikken bepaalde de eindstand op 15-19.

Het team kan terug kijken op een uitstekende eerste helft, waar ze zeker op door kunnen bouwen. Voor volgende week moeten ze twee van zulke helften neerzetten om alleen die
koppositie te kunnen pakken. Dan wordt er in de N. Wessels Boerhal om 14:30 uur gespeeld tegen mede koploper Rodenburg.