ZKC'19 2 wint nipt van Noviomagum 3.

Zaterdag 2 december werd er door het tweede van ZKC afgereisd naar Nijmegen. Na een moeizame start met een verloren wedstrijd (DOT) en een gewonnen wedstrijd (DOS-WK) kon het ook nu weer alle kanten op gaan. In de poule is geen enkel team met 0 punten en heeft iedere ploeg al een wedstrijd verloren.

ZKC was van plan om niet voor niets naar Nijmegen af te reisen en die 2 punten mee te nemen naar Zuidwolde, maar dit bleek achteraf niet makkelijk te zijn.

In de verdediging begonnen Maarten, Willem Jan, Lotte en Danique. Noviomagum liet gelijk zien dat ze het ons behoorlijk lastig gingen maken. Vooral de heren werden goed uitgespeeld en kwamen zo tot scoren. Maar onze heren leken dit eerst goed in de hand te houden.

In de aanval startten Lennart, Frank, Anouk en Larissa. Dit vak had het in het begin nog even lastig, maar kreeg later meer en meer rust in het spel en begonnen mee te scoren. Het tweede aanvalsvak begon als gesmeerd. Beide dames waren aanvallend en kwamen zo tot scoren. Dit motiveerde ook het andere vak en zo konden wij een lichte voorsprong pakken van 1-5.

Noviomagum liet zich niet gek maken en kende een betere fase, waarin ze terugkwamen tot gelijke hoogte en uiteindelijk met een voorsprong de kleedkamers opzochten 11-9.
In de rust werd iedereen op scherp gezet en even met de neus op de feiten gedrukt. We moesten meer tempowisselingen laten zien in de aanval en verdedigend vooral veel druk zetten op de heren en goed blijven communiceren.

De rust bleek ons goed te doen en wij zorgden weer voor een gelijke stand. Toch wist Noviomagum, tot een stand van 14-14, iedere keer de voorsprong te pakken, maar wij konden goed aansluiten en lieten Noviomagum niet verder uitlopen dan 2 doelpunten. Ook onze wissel, Lina voor Danique, leek goed uit te pakken. Nu waren wij degene die op voorsprong kwamen.

De laatste minuut was ingegaan en nu moesten we nog even alles op alles zetten om zo de 2 punten mee naar Zuidwolde te nemen. Uiteindelijk was het ZKC die middels een afstandschot aan het langste eind trok. Eindstand 17-18.

Volgende week zaterdag (9 december) komt KV Wageningen 4 op bezoek. De wedstrijd begint om 19.05 uur. Wees erbij!