Afgelopen zaterdag mochten we aantreden in onze eerste competitiewedstrijd tegen Juventa C2. Na een goede oefenwedstrijd te hebben gespeeld tegen Roreko C1 waren we klaar voor het echte werk.

In de aanval starten de volgende spelers, Yvar, Anniek, Anouk en Hannah en in de verdediging begonnen Roos, Estelle, Lisanne en Myla. Desiree was onze wissel. In de voorbespreking werden er een aantal taken meegegeven die in de aanval en verdediging uitgevoerd moesten worden.

We begonnen niet scherp aan de wedstrijd en keken al snel tegen een achterstand aan, dit was overigens de eerste en meteen ook de laatste keer deze wedstrijd dat we achter hebben gestaan. Vrij snel trok Yvar de stand gelijk doormiddel van een zelf meegekregen strafworp 1-1. Daarna was het Estelle die tweemaal scoorde en ons op voorsprong bracht.

Beide vakken speelden leuk en snel korfbal, er werd veel geschoten en dat resulteerde in een 8-1 ruststand. De doelpunten kwamen uit handen van Yvar tweemaal, Hannah, Estelle en Roos. Goed om te zien dat er over meerdere schijven wordt gescoord.

In de rust moesten de puntjes nog iets meer op de i gezet worden, 1 tegen was zeer goed, maar 8 scoren was te weinig. Kansen waren er genoeg, maar werden niet afgemaakt. Hannah maakte in de tweede helft plaats voor Desiree.

Na rust was het Yvar die de stand op 9-1 bracht doormiddel van een doorloopbal. Juventa liet zich niet uit het veld slaan en scoorde de 9-2, maar Myla vergrootte de voorsprong weer naar 10-2. Toen stopte het scoren even aan de kant van ZKC’19 en kon Juventa iets dichterbij komen en bracht de stand naar 10-4. Na deze tussenstand scoorden wij nog viermaal, de doelpuntenmakers waren Estelle, Roos en Yvar tweemaal en zij brachten de eindstand op 14-4.

Het was een goede en leuke 1e zaalwedstrijd, maar voor volgende week moeten de kansen afgemaakt worden. We spelen dan tegen NKC’51 C1 en die hebben ook hun 1e wedstrijd gewoon, twee ploegen die denk ik aan elkaar gewaagd zijn. Twee keer fanatiek trainen en we zijn klaar voor NCK’51 C1!