Sober spelend ZKC’19 wint van SIOS

Soep voor een wedstrijd, dat is zo’n gek idee nog niet dacht trainer/coach Bert de Jong. Hij nodigde zijn ploeg namelijk voorafgaand aan de wedstrijd uit voor een etentje bij hem thuis. De brunch van de trainer en zijn vrouw viel goed in de smaak, maar resulteerde niet in een spetterende wedstrijd. SIOS 1 tegen ZKC’19 eindigde afgelopen zondag met een 16-24 overwinning in het voordeel van de K.J. van Dijk formatie.

Beide ploegen wisten niet een flitsende start op het nieuwe kunstgras van SIOS te maken. SIOS opende de score met een vrije bal, waarna de twee ploegen tot een stand van 3-4 gelijk tegen elkaar op gingen. Vanaf dit moment kon ZKC’19 een klein gaatje slaan met een mooi kleine kansje van Dion Scholing: 4-8. SIOS begon weer mee te scoren tot een stand van 7-10, nadien Marlies Berghuis het veld verliet door een blessure, opgelopen tijdens de krachttraining. Zij werd gewisseld voor Anouk Spijker, die een goede invalbeurt maakte en deze bekroonde met een doelpunt uit een fraai afstandsschot. ZKC’19 pakte na de wissel het goede spel op en wist nog vijfmaal te scoren tot de rust. Het laatste doelpunt van de eerste helft werd gemaakt aan de kant van de Zuidwoldigers door Jolein Ubels.

Bert de Jong maakte zijn jonge ploeg duidelijk dat het spel gedurende de eerste helft redelijk goed was, maar dat er geen schitterende korfbalwedstrijd werd gespeeld. In de tweede helft moest dit veranderen: er moesten nog meer dan 15 goals gemaakt moeten worden en SIOS zou minder dan acht goals mogen maken in de tweede helft.

ZKC’19 maakte een goede rentree na de rust. Door een knap afstandsschot van Maikel Vos en een strafworp in het vak van Nick ten Kate, Kristian Krikken, Marlieke Krikken en Anouk Spijker kwam de ploeg op een voorsprong van 8-17. SIOS wist vervolgens tweemaal te scoren waarna de rood-zwarten weer uitliepen tot een stand van 12-20. Met nog ongeveer 20 minuten op de klok werden enkele in het tweede goed spelende spelers beloond met speelminuten. Frank Liebe, Maarten Gubler, Lotte Stougie en Danique Jonkman kwamen in het veld voor Nick ten Kate, Kristian Krikken, Anouk Spijker en Lotte van Middelaar.

Een fase met veel balverlies aan de kant van ZKC’19 brak aan. SIOS wist hiervan te profiteren en terug te komen tot een stand van 16-23, maar wist dat het niet meer kon winnen van ZKC’19. Het laatste doelpunt viel aan de kant van de Zuidwoldigers, waarmee de wedstrijd eindigde met een stand van 16-24.

Om nog kans te willen maken op het kampioenschap zal de gewonnen reeks verder moeten worden uitgebreid. Zondag 8 oktober treedt ZKC’19 aan tegen de nummer zeven Vitesse, die nog geen één wedstrijd wist te winnen. U bent dan van harte welkom op sportpark Woltingeslag te Zuidwolde om ZKC’19 1 als negende man naar de overwinning te helpen.