Op 30 september speelde ZKC A1 thuis tegen Elburg A1. De koploper van de competitie. Na een verloren wedstrijd en een gelijkgespeelde wedstrijd was de A1 erop gebrand om vandaag te winnen. Op vrijdagavond tijdens de training speelden wij tegen het tweede, dit ging erg goed. Hier werd goed spel en inzet getoond en dit moest dus voortgezet worden tegen Elburg.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op, er werd om en om gescoord, waardoor de stand gelijk bleef. Vlak voor rust kon ZKC A1 een gat slaan van 3 goals. Het stond toen 8-5, helaas kwam Elburg vlak voor rust terug, het werd 8-7.

Na een speech van onze trainers Nick en Remko, waarbij gezegd werd, dat we met nog een schepje er boven op moesten spelen, dan zouden de twee punten zeker in Zuidwolde blijven. Na rust begonnen beide ploegen weer te scoren, waardoor het uiteindelijk 9-9 stond. Door twee goeie afstandsschoten van Elske en Leon, kwam ZKC met 11-9 voor te staan. Met deze voorsprong werden er nog twee goals gescoord en was de winst in zicht. Door op het laatst de aanvallen goed uit te spelen bleven de twee punten in Zuidwolde en eindigde de wedstrijd in 14-12.

Ik wil de scheidsrechter bedanken voor zijn goede leiding. En teamgenoten volgende week gaan wij weer voor de winst!