ZKC’19 3 haalt royale overwinning op Olympia 2 met 24-9. (rust 13-2)

Na erg natte vrijdag avond training mocht het 3e team van ZKC’19 zondag 10 september aantreden tegen het Friese Olympia. ZKC’19 maakte zich op voor een fysieke wedstrijd. De verdediging bestond uit Rosalie, Bianca, Evert en Remko, en in de aanval begonnen Mark, Carel, Janice en Manouk. ZKC’19 begon de wedstrijd erg scherp, binnen enkel minuten was het 6-0 door 5 afstandsschoten van Janice, Carel, Rosalie en Mark die daarna ook nog een mooie doorloopbal scoorde.

Door veel tempo te spelen en het verdedigend het goed dicht te houden liep ZKC’19 al snel uit naar een 10-0 voorsprong. Dit kwam voornamelijk door de goede aanvallen waar ZKC’19 overal gevaarlijk was. Olympia wist voor de rust nog 2 doelpunten mee te pakken, doordat ZKC’19 toen de scherpte kwijt was.

In de rust werden er duidelijk afspraken gemaakt over hoe ZKC’19 de 2e helft zou moeten spelen.

Na de rust opende Bianca de score met een doorbeweegkans. Olympia bleef in het ene vak veel over de heren te spelen maar door het goed verdedigende werk van de heren van ZKC’19 kwamen zij weinig tot scoren. Uiteraard werden de wissels ook ingebracht. Waarbij meteen Dominique een strafworp mee kreeg. Dit zette de stand op 17-3. Helaas kwam de scherpte van het begin van de wedstrijd niet meer terug bij de net samenspelende ploeg. Olympia kwam nog terug met een paar afstandsschoten en kleine kansen. Wel bleef ZKC’19 door scoren waardoor de wedstrijd eindigde in een 24-9 overwinning.

ZKC’19 3 maakt zich nu op voor pittige wedstrijd tegen een concurrent voor het kampioenschap: Rodenburg 3. Deze wedstrijd zal 17 september 11:30 in Leek worden gespeeld.