ZKC ’19 sleept eerste punten in de 2e klasse binnen

De eerste punten voor de K.J van Dijk formatie zijn een feit. Nadat eerst het tweede de punten binnen had gesleept tegen Hoogkerk 2 was het daarna zaak voor het eerste om de punten in Zuidwolde te houden. In de zaal speelde Zkc’19 1 al eens eerder tegen de tegenstander van vandaag, Olympia 1 uit Twijzel. De laatste wedstrijd tegen hun werd met 37-18 gewonnen, echter moest dit zeker niet zorgen voor onderschatting van deze ploeg.

Wederom startte ZKC’19 niet scherp aan de wedstrijd, dit uitte zich in veel pass fouten en daardoor korte aanvallen. Verdedigend hielden de roodzwarten het wel goed dicht want Olympia kon niet weglopen. Dit leidde tot een gelijk opgaande eerste helft. Geen van beide ploegen kon echt uitlopen, wat uiteindelijk een ruststand gaf van 8-9.

In de rust wees trainer coach Bert de Jong Zkc’19 erop dat we in onszelf moesten blijven geloven. Verder moesten we niet onder de indruk zijn van hun fysieke spel, gewoon de beuk erin. En net als vorige week moest er de tweede helft een tandje bij als we deze punten wilden pakken.

Vol goede moed kwam ZKC ’19 de kleedkamer uit. Helaas scoorde na de rust Olympia de eerste goal wat leidde tot 8-10. Maar vanaf dat moment werden de rollen omgedraaid, Maikel Vos maakte 2 goals en het ging weer gelijk op, 10-10. Nu was het zaak om door te gaan en over heen te gaan, door doelpunten van verschillende mensen liepen de roodzwarten uit tot 15-11. Het verschil was 4, en dit moest zo blijven. Olympia kwam nog terug tot 15-13, maar dichterbij zijn ze daarna niet meer gekomen. Lina Ijmker werd nog in het veld gebracht voor Marlies Berghuis en viel prima in. Kristian Krikken maakte de laatste goal voor ZKC’19 via een mooi jumpshotje, einduitslag 22-16.

De beste wedstrijd van ZKC’19 was het zeker niet, maar de punten zijn binnen. Er wordt nu vol goede moed naar volgende week gekeken, dan reist de hoofdmacht af naar Leek om tegen Rodenburg 1 te spelen.