ZKC’19, dat vooraf al zeker wist dat ze gedegradeerd, sluit seizoen goed af.

De K.J van Dijk formatie kwam uitstekend uit de startblokken. Door 3 afstandsdoelpunten van de dames Lotte van Middelaar & Marlieke Krikken stond het team al vroeg in de wedstrijd op een 3-0 voorsprong. Het team liet zien dat ze ondanks de degradatie het publiek een mooie laatste wedstrijd wouden laten zien, om zo ook voor zichzelf het seizoen goed af te kunnen sluiten. Het vak van Marlieke Krikken, Anouk Spijker, Dion Scholing & Lennart Menger zette de aanval van Synergo onder stevig onder druk, waardoor het andere vak lang de tijd had om goede aanvallen op te zetten. Het andere vak dat bestond uit Jolein Ubels, Lotte van Middelaar, Nick ten Kate & Maikel Vos had het in deze fase lastig om de korf te vinden. Synergo kwam steeds meer in de wedstrijd, een gelijk opgaande fase volgde. 4-1, 6-3, 7-4. Laatste deel van de eerste helft wist ZKC’19 een tandje bij te schakelen, er werden langere aanvallen gedraaid, rebounds werden gepakt waardoor er uiteindelijk ook scherp geschoten werd. Anouk Spijker bracht de stand met een afstandsschot op 10-5. Aan beide kanten vielen nog wat doelpunten, de teams zochten de kleedkamer op met een stand van 12-8.

In de rust wees trainer coach Albert Kuiperij dat de kansen vooral bij de dames lagen. Verder was het de vraag of de goed spelende Anouk Spijker de wedstrijd wel voort kon zetten door een gekneusde vinger. Met flink wat water achter de kiezen gingen de rood-zwarten weer het veld op.

Het begin van de tweede helft was volledig voor Synergo die, mede door het hulp van de scheidsrechter, gemakkelijk tot score kwam. ZKC’19 liet zich niet van de wijs brengen. 12-14. Vanaf dat moment wist ZKC’19 dat er echt beter gespeeld moest worden.  Ondanks de hitte blijven gaan voor iedere bal, en werken voor elkaar. Rebounds werden uitstekend gepakt door Dion Scholing, die deze wedstrijd heeft laten zien wat hij gegroeid heeft dit jaar. De aanvallend superieur spelende Marlieke Krikken zorgde ervoor dat ZKC’19 weer in de positie kwam om de wedstrijd te winnen. Maikel Vos aan de andere kant wist ook weer de korf te vinden. Hierdoor wist ZKC’19 weer mee te lopen met Synergo, maar uiteindelijk ook de voorsprong te pakken, 19-18. Lennart Menger leek de held van de dag te worden met scores uit een omdraai balletje & een afstandsschot vanaf de zijlijn. Het was Lotte van Middelaar die de laatste voor ZKC’19 er in mikte van afstand, 22-20. Synergo maakte de laatste wat de eindstand op 22-21 bracht.

ZKC’19 bedankt het publiek voor de steun en het geven van vertrouwen het gehele seizoen. Vandaag liet het team eindelijk zien dat ze door snoeihard te blijven werken voor elkaar de punten in eigen huis kunnen houden. ZKC’19 neemt afscheid van hoofdtrainer en -coach Albert Kuiperij en we bedanken hem voor zijn inzet de afgelopen jaren.