ZKC’19 2 kan de goede lijn van de zaal niet doorzetten op het veld. Wanneer wordt de negatieve spiraal doorbroken? En weet ZKC’19 2 weer te winnen? De punten zijn hard nodig!

Zaterdag 15 april was het weer eens tijd voor een thuiswedstrijd tegen DOS Kampen 3. De vorige wedstrijd tegen DOS Kampen werd gewonnen. We zagen de afgelopen weken al dat DOS Kampen steeds meer wedstrijden begon te winnen. Zei stonden onder ons op de ranglijst. Zei hadden inmiddels ook al 4 punten bij elkaar gesprokkeld. Ook ZKC’19 had 4 punten en het zou dus een belangrijke wedstrijd worden voor beide teams. De winnaar zou dan 6 punten hebben en zou dus het andere team voorbij gaan op de ranglijst.

ZKC’19 begon niet scherp aan de wedstrijd. Ze keken al gauw tegen een 1-4 achterstand aan. Na een mooie doorloopbal van Marlies en afstandsschoten van Nilton, Maarten en Dominique werd de stand weer op 4-4 gezet. Hierna ging het een poosje gelijk op tot de stand van 6-6. Helaas sloeg DOS Kampen een gat van 3, waarbij de stand op 6-9 kwam. Toch probeerde ZKC’19 er alles aan te doen om er voor te zorgen dat er niet nog een groter gat ontstond. ZKC’19 probeerde toch aan te haken, al lukte dat niet helemaal. De ruststand was 9-12.

In de rust vertelde trainer/coach Bert dat het slappe hap was. Zeker er zaten ook goede momenten tussen. Maar er werd zo sloom gespeeld. Daarmee wilde hij zeggen dat er door iedereen meer energie in de wedstrijd gestoken moest worden. Om de wedstrijd te kunnen keren en wij er met de winst van door gingen. Want er was nog een helft van 35 minuten. Tijd genoeg om aan te haken en de voorsprong te vergroten.

Het fluitsignaal klonk en de tweede helft was begonnen. Ook deze keer was DOS Kampen scherper uit de startblokken en hadden een gat geslagen van 5. Op dat moment was de stand 9-14. ZKC’19 maakte veel fouten in het begin van de tweede helft. Na een aantal minuten werd er weer gescoord aan de kant van ZKC’19 en bracht de stand weer op 12-14. Helaas lukt het weer niet om aan te haken en werd het verschil weer 3 (13-16). Met nog ongeveer 12 minuten spelen werd er 3 keer gewisseld aan de kant van ZKC’19. 3 personen moesten plaats maken voor 3 A- junioren. Lina IJmker, Elske Oord en Tom Rijstenberg. Zei waren goede vervangers en zorgden samen met de andere spelers dat het toch nog spannend werd in de laatste minuten. De eindstand was 18-20. We willen de wissels bedanken voor hun goede invalbeurt.

Nu is er een periode aangebroken van 2 weken, waarbij er geen wedstrijden zijn. Pas op 7 mei spelen wij onze 4e veld wedstrijd uit tegen OWK 2. Hopelijk kunnen we de negatieve spiraal doorbreken en pakt het na de meivakantie positief uit. Als u graag ZKC’19 wilt steunen, bent u zondag 7 mei van harte welkom in Leek. De wedstrijd van het 2e begint om 13:00 en van het 1e om 14:30.