Apollo 1 - ZKC'19 1 21-17

In een zonovergoten Heerhugowaard streed ZKC’19 op het heetste moment van de dag om hele belangrijke punten. Vanaf begin eerste helft nam Apollo de leiding en gaf deze niet meer uit handen.

Het was Apollo die het scherpst uit de startblokken kwam door afstandsschoten bij de heren. Hierdoor stond ZKC’19 al snel 4 doelpunten achter. De achtervolging die ZKC’19 in probeerde te zetten werd snel gestopt door Apollo, die steeds een antwoord had op de scores van ZKC’19. (8-4). In een fase waarin het duidelijk was dat het tempo laag lag door de warme omstandigheden, hadden beide ploegen moeite om te scoren. De K.J van Dijk formatie verloor veel ballen in de aanval door verschillende verkeerde passfouten of schotkeuzes. Dit resulteerde in een ruststand van 10-6.

In de rust wees trainer/coach Albert Kuiperij zijn ploeg erop dat er meer pit in moest. Ondanks het warme weer moest zijn team na de schoten blijven doorbewogen. Daarnaast moest de sterke rebound van Apollo ontregeld worden, zodat de ploeg uit Heerhugowaard minder gemakkelijk de door beweeg kansen kon nemen.

In de tweede helft was het duidelijk dat ZKC’19 de pit terug had gevonden en de rebound werden meer en meer gepakt. Met een van afstand zuivere Kristian Krikken probeerde ZKC’19 stapje bij stapje dichterbij de komen. Helaas voor de Zuidwoldigers had Apollo hier vaak een antwoord op en bleef het verschil een lange tijd 5 doelpunten. Maarten Gubler kwam in het veld voor Lennart Menger met het doel om meer over de dames te spelen. Met succes, ZKC’19 kwam dichterbij door een kleine kans van Maarten Gubler en een afstandsschot van Lotte van Middelaar. (16-12). Apollo voelde dat ZKC’19 dichterbij kwam maar bleef kalm en maakten de kansen af. De ploeg van Albert Kuiperij bleef door gaan maar kwam niet meer dichterbij. De scheidsrechter floot af bij een stand van 21-17 in het voordeel van Apollo.

ZKC’19 staat op dit moment nog met lege handen onderin de 1e klasse A waardoor de punten in de komende wedstrijden hard nodig zijn om zich nog te kunnen handhaven. Aankomende zaterdag speelt de selectie thuis. ZKC’19 2 start om 14:00 uur tegen DOS Kampen 3, aansluitend mag ZKC’19 1 om 15:30 beginnen tegen De Waterpoort 1.