Zaterdag 11 maart trad de formatie van Remko Wemmenhove en Mark van den Hof aan tegen de A1 uit Vriezenveen. De heenwedstrijd twee weken geleden werd dik verloren: 27-10. Alle reden dus voor de A1 uit Zuidwolde om revanche te nemen. De punten waren ook broodnodig, de nummer 7 stond met 1 punt achter in de competitie en ook ZKC was met 9 punten en een zesde plaats nog niet zeker van handhaving…

Door slim opstellen begon ZKC in de aanval met Lina, Suzan, Daniel en Tom. Daniël scoorde uit een kleine kans de openingstreffer. De verdediging met Nadine, Elske, Hessel en Wouter kon de 1-1 niet voorkomen. Na de vakwissel zorgden zij, na een moeizame periode, wel voor een stand van 3-1. En daarmee leek de toon gezet. Via een afstandsschot van Lina en wederom 2 doelpunten van Elske liep ZKC uit naar 6-2. Door doelpunten van Daniël, Elske en Hessel konden beide ploegen de kleedkamer opzoeken met een 9-3 tussenstand.

Na de rust kon de ploeg uit Zuidwolde de goede lijn niet lang doorzetten, bij een stand van 12-6 stokte de doelpuntenproductie aan Zuidwoldiger zijde en kwam Amicitia gevaarlijk dichtbij. De doelpunten vielen in de tweede helft gemakkelijker aan Vriezenveense zijde en zo werd het 3 minuten voor tijd zelfs 12-11. ZKC voelde de spanning en kon de wedstrijd niet meer kantelen. Doordat er echter vaak wordt getraind op deze situaties kon de A1 de 12-11 over de streep trekken!

Pas na de wedstrijd hoorden de spelers dat de nummer 7 (Sparta(N)) een overwinning op de kampioen NKC'51 had geboekt, dit betekende dat zij op 10 punten waren gekomen en een overwinning tegen Amicitia noodzakelijk was om de 6e plek te behouden. De spelers van ZKC waren blij dat zij dit niet wisten want anders was de spanning wellicht nog groter geweest…

Van handhaving is ZKC’19 A1 nog niet helemaal zeker, ondanks de 6e plek met liefst 11 punten. Maar deze overwinning op de nummer 2, in deze zware maar vooral leuke 1e klasse, is een feit en een enorme prestatie! ZKC’19 A1 wil haar publiek bedanken voor het afgelopen zaalseizoen en door de goede vorm van de afgelopen weken met veel vertrouwen het veld op gaan!

Voor ZKC scoorden: Daniël (2), Elske (6), Lina (1), Hessel (2) en Tom(1).