ZKC’19 pakt revanche op Rodenburg.

Het eerste team van ZKC’19 trad op zondagavond om 17:30 aan tegen Rodenburg uit Leek. De thuiswedstrijd werd verloren met 18-19, dus de K.J. van Dijk-formatie was extra gemotiveerd om ditmaal de punten mee te nemen naar Zuidwolde.

Alle goede bedoelingen ten spijt, ontbrak het ZKC’19 verdedigend aan scherpte en kregen ze strafworpen en doorloopballen tegen. Gelukkig hadden ze aanvallend het vizier wel op scherp. Het team stond al snel 3-5 voor door doelpunten van Maikel Vos en Kristian Krikken. Rodenburg besloot de gehele wedstrijd achter te gaan verdedigen om zo de snelheid uit het spel te halen. ZKC’19 kon hier gelukkig goed mee om gaan, maar de ballen gingen niet door de korf. Rodenburg wist telkens bij te blijven. De scores vielen hierdoor de gehele eerste helft om en om. Via standen van, 6-6 en 8-8 kwam Rodenburg telkens langszij. De goed leidende scheidsrechter L. de Vries floot voor de rust af bij een stand van 10-9.

In de rust wees trainer/coach Albert Kuiperij zijn team erop dat de schoten nog wat langer uitgesteld mochten worden en dat de rebounders sterker moesten gaan staan. Het gehele team moest scherper worden en gaan voor iedere bal.

Het was belangrijk dat het team de eerste goal van de tweede helft zou maken. Gelukkig kon Maikel Vos al snel de 10-10 op zijn naam zetten. Hierna brak een fase aan waarin ZKC’19 een klein gaatje kon slaan, en zo 3 doelpunten loskwam. 13-16. Rodenburg liet dit niet toe en gooide de ballen van verre afstanden door de korf. Ze kwamen terug tot 17-17. Na te fanatiek verdedigen van ZKC’19 kon Rodenburg een strafworp benutten en kwam zo voor de tweede maal deze wedstrijd op voorsprong. 21-19. Met nog 7 minuten op de klok, probeerde Rodenburg de wedstrijd rustig uit te spelen. ZKC’19 was safe aan het verdedigen en onderschepte zelfs een aantal belangrijke ballen. Dion Scholing en Marlieke Krikken pakte de zorgvuldigheid van de verdediging over en zette de 21-21 op het scorebord. Er brak een spannende slot fase aan waarbij het kwartje beide kanten op kon vallen. De voorgaande wedstrijden had ZKC’19 moeite om in de slotfase de rust te bewaren en hierdoor de wedstrijd goed uit te spelen. Het team heeft vandaag laten zien dat ze hiervan geleerd hebben. En konden zo de wedstrijd vandaag wel omzetten in winst. De winnende treffer viel uit de handen van Lotte van Middelaar. 20-21.

Volgende week kan ZKC’19 in de return tegen Club Brothers uit Groningen de voorsprong op de nummer drie vergroten. Bij winst zal de voorsprong van de Zuidwoldigers drie punten bedragen, waarmee de doelstelling, de tweede plek, steeds dichter bij komt. We zien u graag zondag 12 februari in de N. Wesselsboerhal te Zuidwolde. De wedstrijd start om 14:30 uur.