ZKC’19 3 wint van de Parabool 3 in eerste wedstrijd van 2017

Na twee weken geen competitiewedstrijden te hebben gespeeld in de kerstvakantie moest het derde van ZKC’19 dit weekend de kwaliteiten maar weer eens laten zien tegen de Parabool 3. Het derde van ZKC’19 heeft de laatste wedstrijd verloren tegen de routiniers uit Heerenveen, en staat met vijf punten in de middenmoot. Het was dus weer tijd om punten te pakken, en de Groningers in Zuidwolde te verslaan.

De volgende vakken mochten van trainer Bert de Jong de punten gaan binnenslepen in deze ‘oliebollenronde’: Maarten Gubler, Lennart Menger, Manouk Kuiper en Danique Jonkman startte in de verdediging. Nilton Oliveiera, Mark Lijster, Larissa Hoorn en Rosalie van Echten mochten als eerst op jacht naar doelpunten. Het eerste doelpunt van 2017 kwam op naam van Nilton, hij opende de score met een mooi afstandsschot. Al snel werd duidelijk dat beide teams het vizier in de beginfase van de wedstrijd niet op scherp hadden staan. Doelpunten waren schaars, en na een kwartier korfballen stond er 4-4 op het scorebord. Met een uiterst fanatieke Bert langs het veld wist ZKC 3 alsnog de draad op te pakken, en wist het afstand te nemen van de Parabool. ZKC 3 kreeg voor rust geen doelpunten meer tegen, maar wist zelf nog wel viermaal te scoren. Met 8-4 op het scorebord floot de scheidsrechter af voor de pauze.

In de rust maakte Bert zijn team duidelijk dat ze dan wel vier doelpunten voor stonden, maar dat het niveau in de tweede helft echt omhoog moest. De wil om te winnen ontbrak nog wat, er mocht wel wat meer power in de tweede helft.

En ZKC 3 begon ook sterk aan de tweede helft, er werden meteen twee doelpunten gescoord door Larissa Hoorn. Dit bracht de stand op 10-4, en ZKC leek afstand te gaan nemen van de parabool. Zoals we natuurlijk hadden moeten verwachten in deze oliebollenronde verzuimde ZKC 3 het om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Sterker nog ZKC liet de Parabool drie doelpunten achter elkaar scoren waardoor de voorsprong van ZKC terugliep naar drie doelpunten: 10-7. Gelukkig wist ZKC deze doelpunten van de parabool te beantwoorden met afstandsschoten. Drie afstandsschoten van Larissa Hoorn, Lennart Menger, en Manouk Kuiper bracht de marge weer op 6 doelpunten: 13-7.

De rest van de tweede helft bleven de beide teams met elkaar mee scoren, na het laatste fluitsignaal stond er 18-12 in het voordeel van ZKC op het scorebord. Door deze overwinning mag ZKC 3 weer 2 punten bijschrijven in het klassement wat het puntentotaal op zeven brengt. Hiermee bezet ZKC 3 momenteel de 3e plek in de competitie, alleen Drachten en Heerenveen wisten meer punten bij elkaar te spelen.

Komende zaterdagavond kunt u het sterrenteam ZKC 3 weer bewonderen in onze eigen sporthal in Zuidwolde. Om 18.00 precies start de wedstrijd tegen de Walden 4. De uitwedstrijd tegen de Walden werd ruimschoots gewonnen met 13-20, en we hebben de ambitie om dat zaterdag nog eens te doen. Tot zaterdag!