2016 hebben we achter ons gelaten. Na ons teamuitje met veel schnitzels en voor sommige iets te veel tequila én met 1 heel mooi punt hervatten we de competitie in 2017. Wordt dit dan ons jaar? Ditmaal besloten we dat we 49% kans op winst hadden. Een mooi percentage.

De opstelling. Het aanvalsvak bestond uit: Karyn, Elkse, Guus en Evert. Het andere vak uit: Mark, Erwin, Janita en Liza. Op de bank: Dominique, Edward, Remko, Siska (fysio) en Bianca (door ziekte niet speelfit).

Vanaf de start werd er direct veel gescoord door beide partijen. We scoorden over veel schijven en dit leidde tot een ruststand van 10-11.

Ons winstpercentage stelden we in de rust bij: 51% kans op winst. En na krachtige woorden van Remko begonnen we vol goede moed aan de tweede helft.

Maar De Hoeve begon sterk en scoorden direct tweemaal. Maar we kwamen terug, en hoe: 16 – 16. En we gingen door… Door de goed scoorde Guus, zeer goed spelende Elkse en de top invalbeurt van Dominque kwamen we voor: 20-16!

Het bleef spannend tot in de laatste minuten. De Hoeve gaf niet op. Maar ZKC was niet meer te stoppen: 24-19. Een prachtig resultaat.

Wellicht is 2017 ons jaar. Eens zien hoe dit uitpakt. Aanstaande zondag spelen we wederom thuis, ditmaal tegen de titelkandidaat Mid-Fryland om 13:15 uur. Komt dat zien!