Roden-  ZKC'19 verliest van zichzelf na een spannend duel tegen Noordenveld 1.

Na een teleurstellende veld periode mag het vlaggenschip van ZKC’19 op zaterdagavond aantreden tegen Noordenveld 1. Na een goede voorbereiding gingen de jeugdige talenten vol vertrouwen de zaal binnen.

Ondanks dat Noordenveld de score opende, pakte ZKC’19 het voortouw in het begin van de wedstrijd. Met scores van onder andere Lotte van Middelaar en Anouk Spijker wist ZKC’19 een gat te slaan. 2-4, 3-5, 4-6. Een gelijk opgaande periode volgde met scores aan beide kanten. Dit leidde tot een ruststand van 6-8.

In de kleedkamer wees coach Albert kuiperij het team erop dat ze nu door moesten pakken, kansen afmaken en blijven werken voor elkaar. Het spelbeeld van einde eerste helft zette zich voort in het begin van de tweede helft. Door scores van 'de Krikkens' bleef het verschil 2 punten in het voordeel van ZKC’19; 9-11

Een fase volgde waarin ZKC’19 moeite had de korf te vinden. Aan de kant van Noordenveld lukte dit wel en dit veranderde al snel het beeld van de wedstrijd. Door het gebrek aan doelpunten verloor ZKC de grip op de wedstrijd. Tussenstand 15-12. In de slotfase werd Lennart Menger gebracht voor Maikel Vos. Door het goed uitspelen van de wedstrijd door Noordenveld, kon ZKC’19 de achterstand niet meer goed maken. Eindstand 17-13.

Het niveau wat ZKC’19 de tweede helft op de mat bracht was ondermaats. De komende weken zal echt een schepje bovenop moeten om wedstrijden te gaan winnen. Wat zeker in deze ploeg zit! Graag zien wij u volgende week in de Wessels Boerhal te Zuidwolde. Om 14:30 uur komt Vitesse (Be) op bezoek.