ZKC’19 3 wint hen eerste wedstrijd met ruime cijfers van De Wälden 4!

We begonnen het zaalseizoen op zaterdag 12 november, we moesten uit naar De Wälden. Voor ons het verste rijden van dit zaalseizoen. Dat is vergeleken met het veldseizoen absoluut niet ver. De wedstrijd begon om 17:40.

We begonnen de wedstrijd met als eerste aanvalsvak: Willem- Jan Wemmenhove, Lennart Menger, Manouk Kuiper en Danique Jonkman. Het tweede aanvalsvak bestond uit: Nilton Oliveiera, Mark Lijster, Linda Venemann en Rosalie van Egten. Verder hadden we nog wissels langs de kant. Dat waren Larissa Hoorn en Gerben Steenbergen.

In de voorbespreking werd er nadrukkelijk gezegd dat het een van de moeilijkste wedstrijden zou kunnen worden. Omdat het een goede ploeg is. Door trainer/coach Bert werd vertelt dat het dus heel belangrijk is om voor te verdedigen. Maar ook om zo dicht mogelijk op je tegenstander te verdedigen zodat ze niet konden schieten. Bert vertelde daarna dat we met net zo’n plezier en beleving moesten gaan spelen, als wat we in de oefenwedstrijden die week daarvoor hadden gedaan.

Het fluitsignaal klonk en de wedstrijd was begonnen. In de eerste minuten waren de aanvalsvakken van beide teams niet scherp. Maar dat trok bij ZKC’19 3 gelijk bij. Met een openingsschot van Lennart en vervolgens een afstandsschot van Manouk kwam ZKC’19 3 op een 0-2 voorsprong. ZKC’19 3 wist een gaatje te slaan, waarbij de stand 0-4 werd. Hierna wist De Wälden 4 de stand te veranderen na 2-4. Hierna ging het eigenlijk gelijk op qua doelpunten. Maar omdat ZKC’19 3 elke keer een gaatje van 5 doelpunten wist op te bouwen, was de ruststand 7-12.

In de rust vertelde trainer/coach Bert dat het hartstikke goed ging, maar dat we in de tweede helft absoluut niet moesten verzwakken. Het aanvalsvak van de tweede helft moest er dus ook voor zorgen om de eerste score weer te maken, zodat we De Wälden 4 niet het gevoel konden geven dat ze weer dichterbij konden komen. Verder moesten we goed voorverdedigen omdat er eigenlijk in elk vak van De Wälden 4 maar 1 specifieke aanvaller was. Verder was de boodschap, dat we de wedstrijd zo goed mogelijk moesten gaan uitspelen en dus niet te gaan verzwakken.

Het fluitsignaal voor de tweede helft klonk. De wedstrijd was begonnen. Wat trainer/coach Bert in de rust zei, gebeurde ook. ZKC’19 3 scoorde het openingsschot van de tweede helft, doormiddel van een afstandsschot van Nilton. Hierna breidde we de score uit naar 7-15. Helaas werd er in beide verdedigingsvakken van ZKC’19 3 niet goed opgelet waardoor De Wälden de kans kreeg om dichterbij te komen, de score was 11-16. Op een gegeven moment had ZKC’19 3 een dipje en ging het allemaal niet zoals het moest. Maar gelukkig bleven we scoren. Uiteindelijk was daar het fluitsignaal, einde wedstrijd. Het scorebord gaf 13-20, een ruime overwinning voor ZKC’19 3. Nu deze lijn voortzetten in deze zaalcompetitie.

ZKC’19 3 kan zich klaarmaken voor de volgende zaalwedstrijd. Tegen het welbekende DOS’46 4. Op zondag 20 november om 13:10, ditmaal thuis in N Wessels Boerhal. Na ons speelt ZKC’19 1 tegen Vitesse (BE) 1, om 14:30. Niet alleen het 1e en het 3e moeten thuis, maar ook het 2e en het 4e. Dus komt allen kijken naar deze bomvolle dag met alleen maar Korfbal.

De doelpuntenmakers van ZKC’19 3: Lennart Menger (zevenmaal), Nilton Oliveiera (zesmaal), Manouk Kuiper (driemaal) en Mark Lijster, Rosalie van Egten, Linda Venemann en Danique Jonkman (eenmaal).