Mid-Fryslan/Jansma Burdaard 2 – ZKC’19 2: 27-13 (rust: 11-7)

Zuidwoldigers kunnen titelfavoriet 40 minuten bijbenen

Grou – Zondagmiddag 13 november mocht ZKC’19 2 aantreden in Grou tegen titelfavoriet Mid-Fryslan/Jansma Burdaard 2, korter gezegd MF 2.  Het veldteam ZKC 3, speelt nu in de zaal in de reserve 1e klasse A, als ZKC’19 2. Met een grote équipe reisden we af naar het Midden van Friesland. Helaas kampt de ploeg met wat pijntjes: Siska Nijhuis (achillespees), Liza Zuidema (knie) en Evert Krikken (kuit). Verder was Erwin Venema afwezig.

In de eerste aanval speelden Guchard Rumpt, Edward Prins, Karyn Feenstra en Karin van Lubek (weer op weg terug na zwangerschap). Mark Kleine, Remko Wemmenhove, Janita Krikken en Bianca van Elp vormden de eerste verdediging. Op de bank zaten Janice Rijstenberg, Liza Zuidema, Mark vd Hof en Evert Krikken.

Op voorhand wisten we dat een overwinning heel moeilijk zou worden, maar de bal is rond. In no-time liep MF 2 uit naar 4-1.  Het 1e doelpunt van het zaalseizoen 2016/17 kwam voor ons uit handen van Karyn Feenstra. Hierna zetten wij even wat kracht bij, want ons makkelijk naar de slachtbank laten leiden, dat past niet bij ons. We krabbelden terug naar 5-3 en het was een echte wedstrijd. MF 2 speelde snel en gevarieerd, terwijl ZKC bewust meer tijd nam voor haar aanvalsspel. Helemaal leuk werd het toen wij via een afstander van Mark Kleine op 8-7 kwamen. Dit had MF 2 niet verwacht en ook de coaches van de Friezen, waren verrast. Met veel aanwijzingen en een hogere verdedigende druk, konden de Friezen vlak voor rust toch nog uitlopen door 3 scores. Ruststand: 11-7.

In de rust wees Evert Krikken zijn ploeg erop dat we tot 8-7 zeer goed bij de les waren. Toch zagen we ook dat MF 2 een sterker team heeft en dat ze de druk op onze aanvallers erg verhoogden. Direct na rust 11-8, gevolgd door twee goals van Mid-Fryslan/Jansma Burdaard 2. Zeker hun dames waren uitermate scherp in de korfzone en in het achterveld. Tot 14-10 (na 10 minuten in de 2e helft) bleef ZKC 2 prima in het spoor. Hierna ebde de energie weg. MF 2 speelde frivoler, makkelijker en was simpelweg de betere ploeg. Ineens stond het 18-10 en was de wedstrijd echt gespeeld.

In de laatste 20 minuten werd het een kat-en-muis spel. De Friezen drukten het gaspedaal nog flink in en ZKC 2 capituleerde. Na 23-12 kwamen Janice Rijstenberg (voor Karin van Lubek) en Mark vd Hof (voor Remko Wemmenhove) in het veld. Onze laatste 13e treffer kwam uit handen van Bianca van Elp: 23-13. In de slotminuten produceerde MF nog fraaie treffers. Eindstand: 27-13. ZKC’19 2 kan terug kijken op een goede eerste helft en tot 14-10 kon het tevreden zijn. Helaas moesten we het daarna laten lopen.

Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dan komt het eveneens gelouterde Nic. 4 (Groningen) naar onze mooie sporthal in Zuidwolde. Tot dan!