Donderdag 15 September was de eerste bekerwedstrijd van onze A1. Deze bekerwedstrijd was tegen de oude rivaal EKC A1. Vol vertrouwen begon onze A1 aan deze wedstrijd.

Na het eerste fluitsignaal kwam onze a1 meteen op voorsprong met 0-2 door een doorloopbal van Lisa en Suzan. Na de vak wissel kwam EKC terug op 2-2. Na een tijdje over en weer spel kwam de stand na enkele minuten op 4-7 voor onze a1 dank aan een kleine kans en een afstandsschot van Hessel, een afstandsschot van Daniël, een strafworp gescoord door Suzan en een verrassend afstandsschot van Justin.

Hierna kakte de a1 iets in en werd de verdediging slordig, waardoor Ekc maarliefst 4 keer kon scoren waardoor de stand uit kwam op 8-7 in het voordeel van Ekc. Toch wist de A1 het tot aan de rust terug te brengen tot een stand van 9-9 met dank aan Justin en Suzan.

Na de rust werd Wouter gewisseld door een blessure aan zijn knie. Op dit moment heeft ekc hun voorsprong weten uit te breiden tot een stand van 11-9.  Na een paar mooie doelpunten van Tom, Nadine, Justin en Hessel komt de a1 terug op een stand van 12-13. De laatste paar minuten ging het aan beide kanten wat moeizaam. Dit zorgde er voor dat de eindstand kwam tot 14-14.

En gezien het feit dat het een bekerwedstrijd is betekent het dat er een winnaar MOET zijn. En dit betekent verlenging. Hoera… Een verlenging duurt 2 keer 5 minuten. Ekc mocht in de eerste helft van de verlenging de bal uitnemen. Na een langdurige aanval sprong een van onze heren helaas net te laat in waardoor er een vrije bal uit voort kwam. Waarna de scheids vond dat onze verdedigende dame te vroeg in liep. Strafworp. 15-14. Helaas kon de A1 dit niet meer recht trekken waardoor de  wedstrijd helaas verloren ging.