(eindstand 20-15, rust: 9-5)

ZKC 3 blijft punten pakken

Zondagochtend 17 april stond in de reserve 2e klasse D het duel tussen ZKC 3 en AVO 3 (Assen) op het programma. In september verloren we nog jammerlijk van AVO met 14-10. Vandaag was het een vierpuntenduel. Voorafgaand aan het duel had ZKC 3 als nummer 4 op de ranglijst negen punten verzameld, terwijl AVO op zeven punten stond.Door te winnen kon ZKC 3 een flinke stap zetten richting handhaving.

Door de blessures van Loes Versteeg, Renee de Vos en Liza Zuidema, stond A-juniore Lina IJmker in de basis vandaag. Op de bank zat ook een A-juniore: Marlieke Krikken. Evert Krikken startte als coach en kwam in de tweede helft nog het veld in. Onder leiding van de goedfluitende scheidsrechter Ronnie Zwiers, kwamen we snel op voorsprong: 2-0. ZKC 3 speelde fanatiek. Zeker verdedigend zat iedereen de AVO-aanvallers flink op de huid.Hierdoor konden we een flinke voorsprong nemen. Bij rust was het 9-5.

AVO kwam anders uit de kleedkamer. Ze waren in aanvallend opzicht beweeglijker en vooral schotvaardiger. De Asser ploeg naderde ZKC 3 tot 14-12, halverwege de tweede helft. Op dat moment werden Marlieke Krikken (als aanvalster) en vader Evert Krikken ingebracht. Dit sorteerde effect. In een klein kwartiertje wist Marlieke viermaal raak te schieten. Goed ondersteund door de vakgenoten, uiteraard ;-) . Ook de andere ZKC 3-spelers scoorden mee en bleven verdedigend de controle houden. Het eindsignaal klonk bij 20-15. Een super-teamprestatie.

Gewoon zo doorgaan! Volgende week wacht in Kampen Wit Blauw 3, dat nog beter dan ZKC 3 de zaal is uitgekomen. Als de huidige nummer drie op ranglijst, won Wit Blauw al 3 wedstrijden op rij.ZKC is gewaarschuwd. We gaan er zaterdag voor om hun overwinningsreeks te onderbreken en onze goede serie door te zetten.
Bij winst zaterdag klimt ZKC 3 (nu op de 4e plaats) naar plek 3. Een mooi streven.