‘ZKC’19 afgetroefd door SIOS

Zuidwolde: Vandaag stond de return wedstrijd tegen SIOS op het programma, de uitwedstrijd werd met 21-16 verloren. Voor beide teams stond er degelijk wat op het spel. SIOS dat onderaan staat met 2 punten en ZKC’19 op plek 7 met 4 punten. Alhoewel de Steenbergerhoeve formatie tweemaal wist te winnen in de zaal van de ploeg uit Wolvega, gaf dat natuurlijk geen garantie. Er zou gevochten moeten worden voor iedere bal en ieder doelpunt. Met in het achterhoofd de gewonnen wedstrijd tegen OWK en de eerste helft tegen Hoogkerk, gaf dat vertrouwen om een goede pot neer te zetten tegen SIOS, maar natuurlijk begint de stand met 0-0

De Zuidwoldigers begonnen met hetzelfde achttal aan de wedstrijd als tegen OWK en Hoogkerk. De heren van SIOS waren op schot en dat lieten ze vanaf minuut een zien, na twee afstandsschoten stond de ploeg uit Wolvega met 0-2 aan de leiding. De ZKC-ers lieten het niet gebeuren en trokken de stand gelijk en kwamen zelfs op voorsprong en dat was in het voordeel voor de ploeg uit zuidwolde 4-3. SIOS gaf zich zeker niet gewonnen deze middag en kon weer aansluiting vinden door middel van een kleine kans. De doelpunten vielen om en om en eenmaal wist de ploeg uit Zuidwolde op een voorsprong van twee doelpunten te komen, maar dit konden ze niet vast houden en SIOS kwam langszij. Tot aan de rust ging het gelijk op, het was SIOS die de stand vlak voor rust gelijk trok 10-10

In de rust attendeerde trainer/coach Albert Kuiperij zijn ploeg erop dat er vooral over de dames gespeeld moet worden, daar lagen de kansen voor ZKC’19. Dus een goede rebound en aangeef was van essentieel belang. Verdedigend was het zaak om goed voor de heren voor te verdedigen om de spitsen van SIOS het lastig te maken.

SIOS kwam scherp uit de kleedkamers en scoorde meteen, 10-11. De ZKC-ers keken de hele tweede helft tegen een achterstand aan, niet een keer kwam de Steenbergerhoeve formatie meer op voorsprong de tweede helft. Vooral de heren van SIOS schoten met scherp, en dat ontbrak aan de kan van de Zuidwoldigers, afronding in de schoten. Aan de kant van ZKC’19 werd er nog viermaal gewisseld, Lotte van Middelaar was de eerste die in het veld werd gebracht voor Marlies Berghuis, daarna kwam Marlieke Krikken in het veld voor Jolein Ubels, om meer scoringskansen te creëren bij de dames. In het andere vak was het Bart- Jan Berghuis die het veld verliet voor Kristian Krikken en tot slot kwam Nick ten Kate voor meer reboundkracht op de plek van Dion v/d Veen. Helaas konden de wissels niet het verschil maken en keek ZKC’19 tegen een steeds grotere achterstand aan. De einduitslag was dan ook in het voordeel van SIOS 21-26.

Volgende week staat er weer een streekderby op het programma, er wordt gespeeld te KIOS in Ruinerwold. Nieuwe kansen om aansluiting te vinden naar boven!