Rottevalle- Op een mooie na zomer middag mocht de Steenbergerhoeve formatie aantreden tegen het altijd lastige Wez Handich. ZKC heeft deze week wel hard de punten nodig omdat er tot dusver maar twee punten heeft weten te pakken.Het was Wez Handich die de scoren wist te openen waarnaar ZKC een duidelijk antwoord gaf met een afstandsschot van Jurjen de Vries. De concentratie was nog niet aanwezig en Wez Handich wist uit te lopen naar een voorsprong van 6-1.

Bij een stand van 8-2 verstapte een dame van Wez Handig zich waardoor er een lange onderbreking was. Er moest namelijk gewacht worden op de ambulance omdat de dame een ernstige knie blessure had opgelopen.  Naar ongeveer  40 minuten kon de wedstrijd weer worden voortgezet.

ZKC begon gelijk scherp met twee afstandsschoten van Lennart Menger  en Melissa Rijstenberg 8-4. Na deze scherpe herstart was het Wez Handich die goed profiteerde van de fouten van ZKC en wist de voorsprong te vergroten naar 11-5 waarna de scheidsrechter affloot voor de rust.

In de rust sprak de trainer/coach de ploeg streng toe. Er moest scherper worden verdedigd en kansen moesten worden afgemaakt. Er kon gewonnen worden maar er moest wel hard voor worden gewerkt.Na de rust was het Jurjen de Vries die de scoren wist te open waarop Wez Handich gelijk antwoordde en de achterstand van ZKC weer op vijf punten bracht.  ZKC bleef hard werken en aandringen om de aansluiting te vinden. Toch was het Wez Handich die vaker wist te scoren en de voorsprong uit te breiden naar 19-10. Dit was voor ZKC een te grote achterstand om bij te komen. Wel was duidelijk te zien dat het team met meer ontspanning ging spelen en daardoor ook een aantal mooie treffers maakte. Ondertussen waren Teun Ubels en Saskia Gubler in het team gekomen om de aanvallen te versterken. Bij een stand van 25-17 floot de goed leidende scheidsrechter af en hield Wez Handich de twee punten in Rottevalle.

ZKC liep met hangende hoofden het veld af, weer geen punten deze week. Volgende week staat kampioenskandidaat  Mid Fryslan op het programma en zou ZKC 200% moeten geven om de laatste 2 punten binnen te halen voor dat het zaalseizoen begint.