Zuidwolde- Na een week hard trainen was ZKC klaar voor een nieuwe tegenstander. Voor het team was ROG nog een onbekende ploeg in tegen stelling tot de trainer Albert Kuiperij die vorige jaar trainer bij ROG was. Door een blessure en een afwezigheid wegens school bestond ZKC uit een andere formatie, deze formatie was zeker niet een mindere als de basis acht.

In de aanval begonnen Bart-Jan Berghuis, Teun Ubels, Anouk Spijker en Melissa Rijstenberg die gelijk de stand op 1-1 wisten te brengen. Gedurende de eerste helft werd er door beide partijen veel gescoord. Zo was de stand 4-4 waarna Teun Ubels de eerste voorsprong voor ZKC op het scorebord wist te zetten , maar gelijk wist ROG de 5-5 te maken. Vervolgens scoorde Jurjen de Vries de 6-5 en weer het antwoord van ROG 6-6. Vervolgens wist ROG uit te lopen door nogmaals driemaal achter elkaar te scoren en werd er uit te lopen naar 6-9. Waarop ZKC weer een duidelijk signaal af gaf door tweemaal de bal door de mand te gooien. De rest van de eerste helft heeft ZKC het gat van twee of vier doelpunten niet kunnen dichten, tot de laatste minuut van de eerste helft waarbij Melissa Rijstenberg de 16-17 scoorde.

In de rust wees de trainer er op om het spel van het laatste kwartier vast te houden. Er werden minder fouten gemaakt rond de korf en iedereen was alert was. Ook moesten we zelf blijven doorgaan, de aanvallen waren verzorgd en er werden de juiste kansen genomen.

De tweede helft was het ROG die net als aan het begin van de eerste helft de scoren opende en gelijk het verschil van 2 punten op het scorebord zetten. ZKC gaf nog niet op want de tweede helft was nog maar net afgelopen. Aan beide vakken werd strijdlust gegeven en werd er voor elkaar gewerkt. Dit resulteerde ook in veel doelpunten want Karin van Lubek wist tweemaal van afstand te scoren en bracht de stand op 18-18. De tweede helft was net zo aantrekkelijk om te zien als de eerste helft. Beide partijen wisten veel te scoren vanuit het voor veld waardoor het spel erg dynamisch en snel was. Wanneer ROG scoorde wist ZKC met een antwoord te komen en anders om. Toen ROG het gat van 21-25 wist te maken, leek de wedstrijd gespeeld. ZKC bleef knokken maar ging meer risico nemen waar ROG goed van profiteerde wat het tot een eindstand bracht van 26-30.