ZKC'19 4 was de tweede helft van de veldcompetitie goed gestart met een overwinning op koploper OWK. Door die overwinning was WSS 2 die koploper weer genaderd en dus had ZKC'19 4 het plan om ook deze ploeg te verslaan.

ZKC'19 4 in de aanval (foto Bert de Boer, voor meer foto's van Bert de Boer klik hier)

WSS 2 begon bijzonder fel aan de wedstrijd. Met name bij het opbrengen van de bal van de verdediging naar de aanval werden de ZKC-ers fanatiek gehinderd en ook de de aanvallers werden dan bij de lijn zwaar belaagd. Het deerde ZKC'19 niet echt.

De jonge ploeg bleef meestal erg rustig en zocht naar de juiste oplossingen. En met de bal eenmaal in de aanval speelde de ploeg lange aanvallen, waarbij goede kansen ontstonden. WSS slaagde er dan ook niet in om uit te lopen: steeds bleef ZKC'19 met de score in de buurt. Met een 8-7 achterstand ging ZKC'19 4 de rust in

Na rust kwam ZKC'19 nog beter in haar spel. WSS kreeg met 9-8 en 10-9 nog wel even een voorsprong, maar de ZKC-ers pakten meer en meer het initiatief. Ook in de score kwam dit tot uiting. Met 10-11 leek de jonge ZKC-ploeg de wedstrijd 15 minuten voor tijd in handen te krijgen. Toen was het geluk echter ineens op hand van de Groningers. In 5 minuten tijd scoorde men uit een kansje en 3 gelukkige schoten van afstand, vier keer op rij. En met die 14-11 stand op het scorebord kantelde de wedstrijd. De ZKC-ers moesten ineens gehaast op zoek naar doelpunten en de ploeg kreeg niet meer de tijd om naar de goede kansen te zoeken. Ook daardoor kon WSS 2 naar een 16-11 eindstand spelen.

Een geflatteerde uitslag. Zeker gezien het feit dat de jonge ZKC ploeg, gedurende drie kwart van de wedstrijd steeds duidelijker had laten zien, dat ze speltechnisch de betere was.