ZKC’19 komt uiteindelijk scherpte te kort tegen Rohda

Zuidwolde – ZKC’19 verliest de thuiswedstrijd tegen de nummer 2 Rohda uit Amsterdam. Tot in het begin van de tweede helft kon ZKC’19 nog goed bijblijven. Daarna liet Rohda hun kwaliteiten zien door over alle schijven te scoren. Met een ruststand van 11-13 werd er uiteindelijk verloren met 20-28.

De Steenbergerhoeve formatie ging scherp de wedstrijd in. De Zuidwoldigers wisten dat het een lastige wedstrijd zou worden, omdat Rohda nog voor het kampioenschap gaat. Met name doordat De Hoeve zaterdag punten heeft laten liggen, heeft Rohda weer zicht op het kampioenschap. In de eerste kwartier maakte ZKC’19 verdedigende fouten, waardoor Rohda een gaatje kon slaan. Verder bleef ZKC’19 wel mee scoren, waardoor er een 11-13 tussenstand op het scorebord stond toen de kleedkamers opgezocht werden.

In de rust had iedereen het gevoel dat er wel wat te halen viel vandaag, alleen moesten we dan de afspraken in de verdediging wel goed nakomen en aanvallend mee blijven scoren. Coach Edwin Vermaat zette zijn ploeg weer op scherp en zo begon de tweede helft.

In de tweede helft maakte Rohda meteen de 3 verschil, maar ZKC’19 kon terugkomen tot 13-14. Hierna wist Rohda weer een gat van 3 punten te slaan, maar toch bleef ZKC’19 voor de punten knokken. Er werd fysiek gespeeld door Rohda en hier leken de Zuidwoligers het lastig mee te hebben; er werden daardoor soms niet de juist keuzes gemaakt. Tot 16-20 bleef ZKC’19 aardig bij, maar toen besliste Rohda de wedstrijd door uit te lopen naar 16-24. Uiteindelijk werd de eindstand dan ook 20-28. Momenteel heeft ZKC’19 serieuze degradatiezorgen. Ze staan onderaan met 3 punten uit 10 wedstrijden. Volgende week moeten ze tegen KIOS; zij staan op een 7e plek met 7 punten. Wil ZKC’19 nog meedoen voor een eventuele  beslissingswedstrijd zal deze wedstrijd gewonnen moeten worden. Deze wedstrijd wordt op zondagmiddag 2 februari om 14:40 in Ruinerwold gespeeld.

Doelpuntmakers: Maarten Feenstra (vijfmaal, w.o. 1 strafworp Melissa Rijstenberg), Bart-Jan Berghuis (viermaal), Adriaan Dusée (viermaal),  Melissa Rijstenberg (tweemaal), Linda Venemann (tweemaal), Rick Duinkerken (tweemaal), Karin van Lubek (eenmaal)