ZKC’19 wint met ruime cijfers van DOS Kampen

Op deze winderige, maar zonnige dag trof ZKC’19 nummer 4 op de ranglijst; DOS Kampen. De ploegen kenden elkaar nog van vorig zaalseizoen waar toentertijd ZKC’19 twee keer aan het langste eind trok. Voorafgaand aan dit duel deed het tweede van ZKC’19 goede zaken door te winnen met 14-16.

Het eerste aanvalsvak bestaande uit Melissa Rijstenberg, Hieke Kruit, Tom Rijstenberg en Adriaan Dusée wist meteen de 1-0 op het scorebord te zetten door een afstandsschot van Melissa Rijstenberg. Het eerste verdedigingsvak met Jolein Ubels, Elske Oord, Kristian Krikken en Daniel Vos kon een tegendoelpunt niet voorkomen, 1-1. Tot aan een stand van 4-6 werd er door beide ploegen om en om gescoord. De De Hoogh formatie zette een tandje bij. Dit betaalde zich uit in doelpunten van Elske Oord (tweemaal), Adriaan Dusée en Hieke Kruit; 4-9. Dos Kampen nam een time out om de doelpunten reeks aan ZKC’19 zijde te stoppen. Zonder resultaat; er werd over alle schijven gescoord. Dit resulteerde in een ruststand van 6-16.

In de rust wees trainer/coach Rick Wessel de ploeg op de gemaakte afspraken. Niet verslappen en als doel Dos Kampen onder de 10 houden en zelf meer dan 20 maken. Met die gedachten ging de ploeg het veld weer op.

De eerste twee doelpunten na rust werden verzilverd door DOS Kampen, 8-16. Kristian Krikken maakte 15 minuten voor tijd plaats voor Hylke van den Boomen. Laatstgenoemde wist zijn invalbeurt meteen te bekronen met een doelpunt. Marlieke Krikken, Hessel Kruit, Hielke Oostveen en Estelle Coelingh werden nog ingebracht. Hessel Kruit sloot de wedstrijd af met een afstandsschot, eindstand 10-21.

Volgende week vindt de streekderby plaats. Dan ontvangt ZKC’19 oude bekende KIOS uit Ruinerwold. Streekderby’s brengen toch altijd een andere soort spanning met zich mee. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. ZKC’19 kan alle steun gebruiken.