Op een bewolkte zaterdagmiddag reist het 3e team van ZKC’19 richting Oldeholtpade voor een wedstrijd tegen SCO 4. Na een gelijkspel tegen ROG en winst tegen KVW’22, aast ZKC’19 3 weer op de punten. Opstelling was als volgt: Lars, Dennis, Margriet en Larissa in de aanval en Nick, Maikel, Manouk en Janice in de verdediging. De bank wordt warm gehouden door Luna, Lennart en super supporters Lonneke, Stijn en Vera.

De thuisploeg begon sterker en het 3e keek gelijk tegen een achterstand aan van 2-0. ZKC’19 3 moest wennen aan het achterverdedigen van de tegenstander en had moeite om in het eigen spel te komen. Door de koppen bij elkaar te steken in de vakken lukte het ZKC om zich terug te knokken naar een gelijke stand. Uiteindelijk wist Dennis met een strafworp er 6-7 van te maken en kon ZKC rusten met een voorsprong.

In de rust, onder het genot van een kopje thee, werd er besproken hoe om te gaan met het achterverdedigen. Er moest meer energie gestoken worden in de rebound en het doorbewegen na het schot.

De tweede helft zag er een stuk beter uit aan de kant van ZKC’19 3. Er werd meer afgerond, de aanvallen werden beter opgezet en het doorbewegen ging beter. Ook de ingewisselde Lennart en Luna zorgden voor nieuwe energie en doelpunten. De stand werd verder uitbereid en met een laatste doelpunt van Margriet, floot de scheids af bij een stand van 13-18.

ZKC’19 3 is goed op weg en blijft aan hun doel werken: meedoen in de top 3. Volgende week zaterdag zal er geen wedstrijd worden gespeeld, want deze is verplaatst naar maandagavond 3 oktober

om 20:30 in Kollum. We begrijpen het als u hier niet komt kijken, dus hopelijk tot een volgende keer!