Na 4 weken kon de zaalcompetitie eindelijk beginnen. ZKC’19 3 speelt in de zaal een klasse hoger dan op het veld. Tijdens het veldseizoen heeft het 3e goede zaken gedaan door netjes op een 2e plaats te eindigen. Ondanks dat er een pittig zaalseizoen staat te wachten, heeft het 3e handhaving als doel. Om dit te realiseren wilde ZKC’19 er alles aan doen om gelijk de eerste 2 punten pakken. 

Op zaterdag 27 november mocht het 3e voor het eerst, en zoals lijkt ook gelijk voor het laatst, dit jaar de zaal van de N. Wessels Boerhal betreden. Helemaal uit Vaassen stond de onbekende tegenstander aan de andere kant van de zaal in te schieten: Regio’72 2. Wetende dat het de laatste zaalwedstrijd van 2021 zal zijn, ging ZKC met volle energie de wedstrijd in. 

Zoals gewoonlijk begon het vak van Lennart in de aanval, samen met Nick, die de plaats van Yvar heeft overgenomen, Manouk en Aniek. Zoals vooraf besproken, startte dit vak sterk en middels doelpunten van Lennart en Aniek stond er al gauw 2-0 op het scorebord. Ook het andere vak, met Dennis, Leon, Rosalie en Do, volgden. Do en Rosalie wisten beide de korf te vinden. ZKC’19 3 was op dreef, maar konden een tegendoelpunt niet voorkomen (6-1). Echter leek Regio’72 nog niet helemaal hun draai te kunnen vinden, waar de rood-zwarten gretig gebruik van maakten. De doelpunten volgden elkaar op, maar vooral Lennart blonk hierin uit. Met maar liefst 8 doelpunten in de 1e helft, was hij één van de belangrijke spelers die ervoor zorgde dat het 3e kon rusten met een stand van 20- 6! 

Na de rust kon ZKC doorgaan met het stabiele spel. Er werd strak verdedigd en aanvallend zat het spel goed in elkaar. Rosalie en Nick zorgden er voor dat het 3e verder kon uitlopen naar 24-7. Ook de andere dames, Aniek, Do en Manouk, lieten van zich horen door mooie doelpunten (28-10). Ondertussen was Lars erin gekomen voor Leon, Janice voor Rosalie en Carel voor Lennart.

In de slotfase leek Regio’72 eindelijk hun kracht te laten zien, want het 3e kreeg in een rap tempo doelpunten om de oren. Gelukkig was er al zo’n marge opgebouwd, dat de tegenstander niet meer in de buurt kon komen. Eindstand: 31-17. 

Een uitstekende eerste wedstrijd waarmee het 3e positief kan vooruitblikken naar het zaalseizoen dat hopelijk snel hervat wordt!