Op een frisse, gelukkig droge, woensdagavond trad de De Hoogh-formatie in Zuidwolde aan tegen Noordenveld voor de tweede ronde van de beker. Zowel ZKC’19 als Noordenveld staat momenteel bovenaan in de tweede klasse, dus op papier beloofde het een spannende wedstrijd te worden.
De roodzwarten waren in de eerste minuten allesbehalve scherp. Veel passfouten en veel verloren reboundduels tekenden het spel, wat leidde tot een snelle achterstand: 1-3. Dit was voor coaches Jan Bijkerk en Evert Krikken reden voor een time-out, waarin de spelers werden gewezen op hun lakse spel.
De time-out loonde, want met scherpe schoten en rebounds wisten de Zuidwoldigers de stand om te buigen naar eerst 6-4, en vervolgens 11-5. Uitblinker in deze periode was Daniël Vos, die na enkele dynamische rebounds zijn sterke spel beloonde met twee achtereenvolgende treffers. Elske Oord sloot de eerste helft af met twee doelpunten en bepaalde daarmee de ruststand op 14-6 in het voordeel van ZKC’19.

In de rust werden de spelers scherp gehouden door 30 doelpunten als doel te stellen. Het tweede wist op dinsdagavond al 28 keer trefzeker te zijn in Zuidhorn, dus nog een dikke overwinning zou een mooie bekerweek betekenen voor ZKC’19.

Het gestelde doel leed tot een nog scherpere tweede helft: de ene naar de andere bal vloog de korf in, en binnen no-time gaf het scorebord 20-7 aan. Wederom was Daniël Vos degene die zich van zijn beste kant liet zien. Uiteindelijk zou hij met acht doelpunten de topscorer van de wedstrijd worden.
Met nog een kwartier te spelen werden de wisselspelers ook allemaal ingezet: Nick ten Kate voor Adriaan Dusée, Tom Rijstenberg voor Hielke Oostveen, Jolein Ubels voor Hieke Kruit en Anouk Spijker voor Melissa Rijstenberg. Doordat de selectie van de Zuidwoldigers zo breed is, en eigenlijk iedereen goed mee kan doen in het eerste, werd het goede spel zonder problemen weer opgepakt na deze wissels. Een run van zes doelpunten, met onder andere doelpunten van drie van de wisselspelers, zorge voor een 26-9 stand. Met nog vier minuten te spelen kwam het doel, 30 doelpunten, steeds dichterbij.
Na nog een paar goed opgezette aanvallen die werden beloond met een doelpunt, was het uiteindelijk Daniël Vos die met een afstandsschot de stand op 30-12 bracht.

Al met al kan de gehele selectie van ZKC’19 terugkijken op een goede bekerweek. Niet alleen doordat er twee keer is gewonnen, maar ook omdat het mooie korfbalspel voor zowel de spelers als het publiek reden is om te genieten. Ook wordt er langzaam toegewerkt naar de zaalcompetitie, waar in de lastige overgangsklasse 14 belangrijke wedstrijden te wachten staan.