Winst voor ZKC’19 4 aan de Duitse grens

Ons Clubje 2 – ZKC’19 4: 10-16 (rust: 5-7) 

Glanerbrug – Op zaterdag 2 oktober 2021 stond voor ZKC 4 de meest verre uitwedstrijd op het programma. Glanerbrug – volgens Wikipedia-: “een wijk in de Nederlandse gemeente Enschede, gelegen ten oosten van de stad Enschede. Het ligt aan de rijksgrens met Duitsland die hier op een natuurlijke wijze wordt gevormd door de Glanerbeek, aan de overkant waarvan zich de Duitse stad Gronau bevindt.” 

Vlak langs de Gronaustraat ligt de accommodatie van Ons Clubje. Een gastvrij en authentiek korfbalveld, op gras. We hadden er zin in. 

Een terugblik naar vorige week zaterdag. Daar verloren we ietwat schlemielig in de slotfase van Blauw Zwart 2 met 13-14.Met die nederlaag in het achterhoofd speelden we vrijdagavond al scherp met winst in de trainingspartij tegen ZKC 3. Dit gaf ons moed voor de wedstrijd van vandaag. Ons Clubje 2 had tot dusver geen punten behaald, terwijl ‘Het Vierde’ 2 punten verzamelde. (winst op Sparta Zwolle 4). Een vierpuntenwedstrijd derhalve. Met een krappe selectie gingen we van start. 4 heren en 5 dames. Loes als coach en later als een sterke invalster. 

Na 0-1 bleef het erg lang stuivertje wisselen in de eerste helft, 3-3 en later 5-5. Bij ZKC ontbrak “het gogme en bravoure” en we waren niet fel genoeg in de duels. Maar vlak voor rust waren het toch Carel Funke en Karyn Feenstra die ons een 5-7 voorsprong bezorgden. 

In de rust gaf speler-coach Loes Versteegh aan dat Ons Clubje steeds hetzelfde spel speelde en dat het voorverdedigen van cruciaal belang was. Ook maakten we onszelf scherper door tegen elkaar uit te spreken dat we echt feller moesten spelen, niet ‘volgend en en het laten gebeuren’, maar dominanter aanwezig zijn. 

In de 2e helft stond er een ander ZKC 4 in het veld: gretiger en meer de wil om te willen winnen. Dit vertaalde zich uit in goals.  Direct na rust was het eerste schot raak: 5-8 (Willem Jan Wemmenhove), waarna we uitliepen naar 9-15 (fraaie tikbal van Karyn en Loes, afgerond door laatstgenoemde). Bij 10-16 beëindigde de zeer solide en plezierig fluitende de heer Van de Maten, de wedstrijd. 

Met 4 punten uit 4 duels doen we prima mee in de middenmoot. Kom jij ook aanstaande zaterdag 9 oktober bij ons kijken? Om 14.00 uur in Zuidwolde tegen Juventa 3. We staan gelijk met hun, dus dat belooft een leuke pot korfbal. De winnaar kruipt dan naar de subtop. 

Korfbalgroeten van ZKC 4!