Op een zonnige zaterdagmiddag mocht het 3e van ZKC aantreden tegen het 2e van Emmeloord. Voor ZKC een onbekende tegenstander, maar door een goede voorbereiding op de vrijdagavond gingen de rood-zwarten met vertrouwen richting Emmeloord.

Opstelling was als volgt: Lennart, Lars, Rosalie en Lonneke in de aanval en Dennis, Leon, Do en Aniek in de verdediging. De bank werd warm gehouden door Janice en super supporter Stijn.
Het 3e werd opgeschrikt door de scherpte van de tegenstander en keek tegen een achterstand van 2-0 aan. Gelukkig beantwoorde de aanval dit met doelpunten van Dennis en Leon.
Er volgde een vrij doelpuntloze periode, maar na een tijd wist Do deze te doorbreken met een afstandsschot. Hierna kon het 3e uitlopen naar een voorsprong (4-8).
Door een afwisselend spel en stabiele verdediging kon het 3e de voorsprong van 4 punten behouden waardoor er gerust kon worden met 6-10.

Het spel was goed, maar we moesten scherper zijn in de verdediging en aanvallend meer bewegen na het schot.

Het stabiele spel werd voortgezet in de tweede helft. Door meer druk naar binnen te geven, wisten Dennis, Lennart en Rosalie allemaal een doorloopbal te scoren (8-13). De voorsprong werd uitgebouwd tot 6 doelpunten dankzij een afstandsschot van Do. Janice wisselde in voor Lonneke en bekroonde haar wissel met een mooi afstandsschot.

De laatste paar minuten waren zeker niet de scherpste, maar ZKC 3 heeft tot het einde geknokt voor de winst. Eindstand: 14-19. Dinsdag wordt er weer vol goede moed getraind voor de wedstrijd tegen Thrianta 2. Deze wordt gespeeld om 15:30 op eigen korfbalveld. Tot dan!