Sterk verdedigend ZKC’19 3 wint eenvoudig van Harich 3

Zuidwolde (Dr) – In de reserve 3e klasse F mocht ZKC 3 op 10 oktober thuis aantreden tegen het Friese Harich 3, dat op de derde plek van de ranglijst stond. Met 1 punt meer dan de Zuidwoldigers. Bij winst vandaag konden we dus stijgen naar de top 3.

Harich is een zeer geroutineerde ploeg. We wisten wat ons te doen stond. IJzersterk verdedigen was het motto en direct aanvallend het verschil maken. Beide lukte vandaag erg goed.

Loes Versteegh was de coach en als wissels waren Dennis Koning (‘kersverse papa’) en Janice Rijstenberg present. In de 1e aanval startten Willem Jan Wemmenhove, Remko Wemmenhove, Dominique Traanman en Manouk Kuiper. In het andere vak stonden Carel Funke, Brun Tigelaar, Marlies Berghuis en Jorieke Zwiers.

Direct in de beginfase denderde ZKC’19 over de Friezen heen, met een goede verdedigende druk en mooie goals. In de 5e minuut was het reeds 4-0 en alle ZKC-mannen hadden gescoord. Harich 3 verdedigde flink achter, waardoor we steeds wat langer moesten gaan zoeken. Toch hielden we de scoringsdrift vol. Willem Jan, Dominique en Brun leidden ons van afstand naar zelfs 7-0 in de 21e minuut. Inmiddels viel de regen met bakken uit de hemel. Harich wisselde een heer in en 5 minuten voor tijd volgde een time-out. Harich begon slimmer te spelen en scoorde in de slotfase zelfs 3 keer. Ruststand: 7-3.

Tevredenheid heerste over de gehele 1e helft (maar iets minder over de laatste 5 minuten). De gemaakte tactische afspraken werden weer helder benoemd. Wederom een fanatiek verdedigend ZKC 3, begon ook in de 2e helft furieus. Marlies Berghuis en Jorieke Zwiers zorgden voor 9-3. Na 9-4 volgde een time-out en dit gaf ZKC nog meer schwung. ZKC liep uit naar 12-4 door afstandschoten van Dominique Traanman, Brun Tigelaar en Carel Funke. Na 12-5 werden bij Harich enkele verse krachten in het veld gebracht. De doelpunten werden schaarser aan ZKC-zijde. Vijf minuten voor tijd scoorde Remko Wemmenhove van afstand de 13e en laatste ZKC-treffer in dit duel: 13-5.

De goed leidende arbiter gaf nog twee strafworpen aan de Friezen, waardoor zij nog wat aan Ergebniskosmetik konden doen. Eindstand: 13-7.Door deze winst hebben we nu 8 punten uit 6 wedstrijden. Als nummer 3 blijven we koploper Unitas 4 (dat zeer verrassend verloor van het toen nog puntloze De Meeuwen 4) en nummer twee ASVD 3 (dat niet in actie kwam) in de nek hijgen.

Hopelijk mogen we volgende week zaterdag weer korfballen, uiteraard afhankelijk van eventueel nieuwe corona-maatregelen. We gaan dan naar Ermelo om te spelen tegen Dindoa 6.