Zaterdagmorgen 25 januari moest de ZKC’19 F3 al om 9 uur vertrekken naar Nijeveen om te spelen tegen Dos’46 F3. Om 10 uur klonk daar ons fluitsignaal.

Ze werden direct goed wakker geschut omdat Dos’46 sterk begon. Ze kwamen direct achter te staan met 2-0. Dit was wel even schrikken. Gelukkig wist Tieme daarna de korf te raken en was het 2-1. Waarna ook Vera de korf wist te vinden. Stand was toen 2-2. Dos’46 bleef ook sterk spelen. Zeker 1 jongentje was snel en wist goed vrij te lopen. Waardoor hij ook de 3-2 wist te scoren. De F3 dacht toen wat jullie kunnen, kunnen wij ook. Ze wisten meerdere malen achter elkaar te scoren. Vera 3-3, Harjan 3-4 Vera 3-6 en Vera nogmaals de 3-7. Met deze stand gingen Zij de rust in.

In de rust werden Zij door hun coaches Lisanne en Myla toe gesproken dat ze dit moesten volhouden. Dus vol goede moed gingen zij beginnen en de 2e helft.

Al snel wist Tieme de korf al weer te raken, waardoor het 3-8 werd. Dos’46 liet zich nog niet uit het veld slaan en wist de 4-8 te scoren. Op een gegeven moment ging Harjan zijn geleerde trucje van Brun (speler A1) even uitvoeren. Waardoor je als ouder zo iets hebt van oké wat doet hij nu weer. Gelukkig ging het trucje goed en hield hij bal bezit. Waardoor het spel weer op zijn gewone manier verder kon worden gespeeld. Hierdoor wist Mike de 4-9 te scoren. Dos’46 liet de kop ook nog niet hangen en wisten al snel de 5-9 en de 6-9 te scoren. Met nog een paar minuten op de klok wist Harjan de 6-10 nog te maken. En Dos’46 wist de eindstand nog op de 7-10 te brengen. Maar gelukkig gingen de 2 punten mee terug naar Zuidwolde.

Ik wil Lisanne en Myla enorm bedanken voor hun inzet voor onze kinderen. Ze pakken het trainen en coachen ontzettend goed en leuk op. De kinderen gaan met veel plezier naar de trainingen en wedstrijden. Houdt dit met elkaar vol. Jullie laten de kinderen per week groeien in hun spel.

Groeten Mariska, moeder van Harjan