ZKC 3 verliest net van het goed spelende NIC 4

De Plus Automatisering formatie reisde met een sterk team af naar het hoge Noorden om de Koploper Nic 4 een goede partij te laten zien.

ZKC startte in de aanval met Remko, Mark, Manouk en Janita. Carel, Bart Karyn en Janice moesten hierdoor in de verdediging beginnen. Het aanvalsvak bracht ZKC op voorsprong en ZKC wist dit minstens 3 minuten vol te houden. Tevens was dit ook de laatste voorsprong in dit duel. Het vuurwerk moest bij de Rood Zwarte voornamelijk van de heren komen. Het waren Bart (tweemaal) Mark en Remko die de doorgang van de korf wisten te vinden. Met een moeizame eerste helft floot scheidsrechter Van der Molen af met een ruststand van 16-5.

In de rust werd er op gehamerd dat ons spel niet goed was en iedereen speelde alsof de wedstrijd al verloren was. Maar er is altijd een tweede helft waar in verrassende dingen kunnen gebeuren. Na de rust werden er slimme wissels gemaakt door Jurjen in te brengen voor Bart en Margriet in te wisselen voor Janita. Met deze wissels moest het wel goed komen en stapte iedereen met een opgeheven hoofd het veld in.

Helaas was de gehoopte verrassing maar een illusie. De dame van Manouk wist gelijk na de rust tweemaal de korf te raken. Hiermee had Manouk wel haar beste beentje voorgezet maar haar dame was loepzuiver. De Troef Marlies werd er voor Manouk ingebracht om deze dame van het scoren af te houden. Dit had niet het gewenste effect helaas, maar de goed fluitende Van der Moelen had goed gezien dat het wel 1 keer verdedigd was. Het was het andere vak met daarin Carel, Jurjen, Karyn en Janice die de mooie aanvallen opzetten. Door Karyn onder de korf te zetten, de hardwerkende Janice rond de korf te vergeren, waren het Carel en Jurjen die voor veel kansen wisten te zorgen, dit ging zelfs zo goed dat de heer van Jurjen besloot niet meer te willen verdedigen en met een enkelblessure het veld moest verlaten.

Uiteraard weten we niet of dit door de aanvalskracht van dit duo komt of dat hij werkelijk zijn enkel heeft verzwikt (Bij dit laatste wensen we hem veel sterke toe). Het waren Jurjen, Carel en Marlies die nog voor ZKC wisten te scoren in de tweede helft. Waarna er met een verlies van 28-8 het veld verlaten werd. Nic was vandaag te sterk voor ZKC. In het thuisduel wordt er weer een poging gewaagd om punten van deze goed spelende ploeg af te snoepen.