Als enige thuiswedstrijd op de zondag in eigen hal, trad het tweede team aan tegen Mid Fryslan 3. De ploeg uit Grou was een oude bekende van het jaar ervoor, dus we wisten dat we een taaie tegenstander zouden treffen.

Beide ploegen schoten uit de startblokken, zuivere afstandsschoten van beide kanten leidde tot een snelle 2-2 stand. Dit was het moment voor ZKC 2 om de druk op te voeren. Schoten werden alleen onder hoge druk toegestaan, wat leidde tot het moment om de voorsprong in de wedstrijd te pakken. Van 2-2 ging het naar 6-2. Dit verschil bleef behouden tot aan de rust door hard werken en door scores van voornamelijk Daniël en Lina. Moeiteloos werd de score door de rest van de ploeg overgenomen, wanneer de ruimte ontnomen werd bij onze aanvallende speerpunten. Zo pakten nagenoeg de hele basis acht hun doelpunten mee. Ruststand 13-10.

In de rust werd voornamelijk gehamerd op verdedigende concentratie en het verhogen van de intensiteit. Wanneer de inzet en focus hoog genoeg zal zijn, is de kans op de overwinning op z’n grootst.

Na de rust veranderde er in eerste instantie weinig. Het scoreverschil bleef schommelen rond de 3 á 4 doelpunten. De wissels gaven een ander elan aan de wedstrijd. Zo pikte Lotte direct haar doelpunt mee, na het vervangen van de goed spelende Lonneke. En verving Hessel Willem-Jan, die voortreffelijk gespeeld en hard gewerkt had tegen de reus van Grou. ZKC wist langzamerhand het verschil door te drukken tot een voorsprong van 5 doelpunten. Tussenstanden: 17-12, 19-14 en 21-16. In de laatste fase, waarin de tijd in het voordeel was van de Zuidwoldigers, werd de wedstrijd uitgespeeld en werden de punten binnen gehaald. Eindstand: 22-18.

Een mooie overwinning in de spannende competitie van het tweede, waar iedereen van elkaar lijkt te kunnen winnen. Een sterke teamprestatie geeft een positieve sfeer mee naar de laatste wedstrijd van 2019. Aankomende zondag mag ons tweede op expeditie naar Koog aan de Zaan, om 13:30 spelen ze tegen KZ 5.