ZKC’19 2 sluit het eerste deel veld seizoen goed af met overwinning.

Op zaterdagochtend 9:15 vertrok ZKC'19 richting Groningen om daar een wedstrijd te spelen tegen de Parabool die als laatste in de competitie staat. Na het omkleden en 2 minuten te hebben gelopen naar het korfbalveld, moest de focus richting de wedstrijd. Na drie verloren wedstrijden op rij willen wij een goede afsluiting. Dit is ook wat onze coach Evert aan ons vertelde, hij had hier alle vertrouwen in. Het was belangrijk dat wij voor elkaar gingen werken en de juiste keuzes maken.

Met Lennart en Rosalie op de bank begon het vak bestaand uit Daniel, Willem-jan, Lonneke en Larissa in de aanval, met in de verdediging Hessel, Teun, Lina en Janita.

Naar een paar minuten te hebben gespeeld vond Daniel het gat van de korf en stond het al snel 0-2. Het andere vak moest in de aanval even wennen waardoor de Parabool hun score opende en terugkwam op 1-2. Gelukkig kon het nieuwe aanvalsvak de korf ook vinden waardoor we uitliepen naar een stand van 1-4. Met ongeveer 20 minuten te hebben gespeeld kwam de eerste wissel te pas. Rosalie kwam in het veld voor Janita. Hierdoor had je een extra rebounder en zag je dat het vak beter ging spelen. Vlak voor de rust kwam Lennart in het veld voor de hard werkende Willem-jan. Naar een aantal goede aanvallen liep zkc'19 uit na een 4-11 ruststand.

In de rust begon coach Evert de puntjes op de i te zetten. De juiste mensen onder de korf zetten en niet inzakken. 11 doelpunten, daar kan nog meer bij..DIK WINNEN!

Ons doel is gezet en de 2e helft begon. Helaas was het de Parabool die scoorde en 2 doelpunten achter elkaar in de mand gooiden met de stand van 6-11. We zakten een beetje in. Toch pakte Zkc'19 de draad weer op en beide vakken kwamen lekker in het spel. Van een stand van 6-11 kwamen door doelpunten  van Rosalie, Daniel, Larissa, en Lina naar een doelpuntrijke stand van 9-18

Door goed druk op de bal te houden kwam de Parabool nauwelijks meer tot scoren maar zkc'19  ging door naar een score van 10-21 door scores van Daniel, Lina, Larissa en Lennart en Teun.  Na dat Hessel verschillende keren de korf heeft proberen te bereiken rolde de bal nu eindelijk toch door de korf met 2 scores met een eindstand van 11-23. Een goede overwinning om ons zelfvertrouwen terug te krijgen.

Het eerste deel veld is gespeeld en we gaan de zaal in. Hier gaan wij ons uiterste best doen mee te spelen voor de eerste 4 plekken in de 1e klasse. Zien wij jullie dan ook?