ZKC’19 3 pakt belangrijke punten tegen concurrent Mid-Fryslan 4

Op zaterdag 19 oktober stond het 3e van ZKC klaar om een belangrijke pot tegen de 2e plek in de competitie te spelen, namelijk Mid-Fryslân 4. 

Met winst zou ZKC een ruime afstand nemen van zowel Mid-Fryslân als ASVD. 

 

 

Vooraf wist het 3e wat ze tegenover zich zouden krijgen: een team met een gemiddeld hoge leeftijd en daarom een geroutineerde, taaie ploeg. Ze moesten zeker niet onderschat worden. ZKC begon met Bart, Nilton, Nadine en Loes in de aanval. In het andere vak stonden Bart-Jan, Carel, Manouk en Janice klaar om te verdedigen. 

Hoewel Mid-Fryslân de score opende met een afstandsschot, was het ZKC die daarna de leiding pakte en van 0-1 naar 7-3 uitliep dankzij doelpunten van Nilton (2x), Manouk (2x), Carel (2x) en Nadine. 

Je kon merken dat de tegenstander al jaren samen speelde, maar dankzij goed verdedigen wist ZKC ze op afstand te houden. Nu was het de taak op aanvallend meer te scoren. In de rust werd gezegd dat er minder statisch gespeeld moest worden en meer variatie aan te brengen. 

Eenmaal op het veld liet Carel zien dat hij van afstand scherp was vandaag door twee afstandsschoten te maken (9-3). Hierna volgde een periode van weinig doelpunten voor ZKC, waardoor de Friezen kansen zagen. Waar ZKC via Loes 1 doelpunt maakte, wist Mid-Fryslân weer een beetje aansluiting te vinden door 4 doelpunten achter elkaar (10-7). Er volgde nog een lange slotfase, met weinig doelpunten maar wel wat spanning. 

Gelukkig wisten de Zuidwoldigers hun tegenstander op afstand te houden en floot scheidsrechter H. Warris de wedstrijd af bij een score van 12-9.

Dankzij deze winst (en het gelijkspel van ASVD tegen SCO) staat het 3e nu 4 punten los. Met nog 1 veldwedstrijd te gaan, mag ZKC’19 3 zich sowieso Herbstmeister noemen. Een goed begin voor een zware zaalcompetitie die hen te wachten staat.  

Volgende week speelt het 3e hun laatste wedstrijd van dit najaar om 17:00 in Surhuizum tegen DTS 2. Tot dan of anders tot in de zaal!