Op een donkere grijze middag mocht het 3de team aantreden tegen ASVD 3. Vooraf was ASVD 3 bestempeld als een van de moeilijkste tegenstanders van de competitie. Dit bleek ook zo te zijn.
Bart-Jan hamerde erop dat er vrij aangevallen moest worden en dat er snel schoten en kansen genomen moesten worden.

Dit had het team goed opgepakt want na het eerste fluitsignaal begonnen ZKC’19 direct scherp. De score ging tot 2-2 gelijk op (doelpunten Bart en Bart-Jan) maar daarna wist ZKC direct een goed gat te slaan (2x Carel en Marlies). ASVD wist de korf nog een keer te vinden maar daarna was het weer de beurt aan ZKC (2x Bart) waardoor ZKC na 20 minuten spelen op een mooie voorsprong stond 3-7. Bij ZKC ging het scoren daarna lastig waardoor ASVD weer langzaam langszij probeerde te komen. Toch wist ZKC een voorsprong te houden (2x Carel) waardoor de Plus Automatisering formatie met een 7-9 de kleedkamer op ging zoeken.

In de rust werd aangegeven dat we de laatste 10 minuten te lang aan het breien waren waardoor het tempo te laag lag en we hierdoor moeilijk tot kansen kwamen. Kortom duidelijke opdracht om het baltempo omhoog te brengen.

Ondanks een doelpunt van Manouk en Bart-Jan was het ASVD die steeds dichterbij kwam. Met een stand van 10-11 was het tijd om verandering aan te brengen. Bart en Manouk (sorry Manouk zegt Bart-Jan) werden gewisseld. Brun en Nadine waren de vervangers en dat pakte goed uit. Nadine wist met een goede doorloopbal de dames naar zich toe te trekken waardoor Do wist te scoren 10-12. Daarna had ZKC de smaak weer te pakken. Doelpunten van Remko, Bart-Jan 2x en Carel zorgde weer voor een comfortabele voorsprong. Ook Marlies wist het midden van de korf nog een keer te vinden waardoor de eindstand 11-16 werd.

Knap gedaan en hard gewerkt. Ondanks de misschien wat ruim lijkende uitslag was het een zeer taaie tegenstander. Naast de mooie overwinning werd op de terugweg ook bekend dat medekoploper Mid Fryslan verloren heeft waardoor ZKC 3 nu alleen en ongeslagen aan kop gaat.

Aankomende zaterdag, de Trhiller!!! ZKC’19 tegen Mid Fryslan. Er wordt na de A1 gespeeld om 17.00 uur. Mooie middag besteding zou ik zo zeggen. We zien jullie dan.