Afgelopen zaterdag 21 september stond de wedstrijd ZKC ’19 3 – Sparta 2 op het programma. Het derde had de avond ervoor een geslaagde avond gehad bij de bruiloft van Karyn. Het was één groot feest en ZKC 3 kwam dan ook wat vermoeid aan op het korfbalveld zaterdagmiddag.

Om 17:30 floot scheidsrechter Adriaan Dusée voor de start van de wedstrijd ZKC ’19 3 tegen Sparta 2. Het eerste aanvalsvak, wat bestond uit Remko, Mark, Dominique en Margriet, wist gelijk twee goals van afstand te maken. Het vak van Carel, Brun, Manouk en Janice vond ook gelijk de korf middels een mooie afstandsgoal van Carel. Na deze goede eerste minuten werd het spel van ZKC wat minder. We waren niet gretig genoeg en de afronding kon ook beter. De gehele eerste helft bleef het verschil ongeveer twee punten, met o.a. mooie afstandsschoten en stippen van Carel en Remko (acties van Brun en Dominique). De ruststand kwam hiermee op 9-7. Na de rust was ZKC 3 het even kwijt. De stand veranderde van 9-7 naar 10-12. Er moest wat gaan gebeuren bij ZKC, dus werd Marlies erin gebracht voor Manouk, Nadine voor Margriet en Yvar voor Mark. Deze wissels zorgde voor nieuwe energie en Marlies wist zelfs gelijk te scoren. In een spannende eindfase was het gelukkig ZKC die net wat vaker de korf wist te vinden. Dit resulteerde in een eindstand van 14-12.

Het was niet onze beste wedstrijd, maar we staan wel bovenaan met 6 punten uit 3 wedstrijden op dit moment. Volgende week zaterdag gaan we er weer vol tegen aan in de thuiswedstrijd tegen Harich 2 om 16:30. Kom ons allemaal aanmoedigen, zodat wij de koppositie kunnen behouden.